2016.04.02. 08:22:46 10912 333

Amikor a spenót léte új értelmet nyer – Spenótos lasagne
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg én – némi túlzással – élek-halok a spenótért, addig a páromat csak hosszas érvelés, bizonygatás után sikerül meggyőznöm, hogy az bizony milyen jó lesz holnap ebédre. Mondjuk, ezt szinte minden alkalommal el kell játszanunk, de részemről megéri. De ha más köntösbe bújtatnám ezt a finom zöldséget, talán máshogy állna a dologhoz.

Spenótos lasagne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos lasagne

Egy kis olaszos vonallal feldobható a spenót is, és jó néha egy kis változatosság. Hiszen meg lehet próbálni egyszer a lasagnát is hús nélkül, csak zöldséggel!:-)

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • egy csomag lasagnetészta

  • 1 kg fagyasztott spenót

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fej hagyma

  • sajt (lehetőség szerint feta)

  • só, bors, szerecsendió

-kevés olaj

A mártáshoz:

-fél liter tej

-5 dkg vaj

-2,5 dkg liszt

-sajt a szóráshoz

Így készül ez a finomság:

A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk az olajon. Majd hozzáadjuk a még fagyos spenótot és addig pároljuk, amíg fel nem olvad. A feta sajtot apróra vágjuk, és az összenyomkodott fokhagymával együtt hozzátesszük a spenóthoz. Melegen tartjuk, amíg a sajt meg nem olvad, és sóval, szerecsendióval, borssal ízesítjük. Ha ez megvan, a mártást is elkészítjük. Ehhez a vajat, lisztet, tejet összeforraljuk. Kevergessük folyamatosan, nehogy leégjen. Ha a szósz felforrt, további 5 percig lassú tűzön készre főzzük. Ha minden kész, már csak össze kell állítanunk a finomságot. A lasagnetésztából egy réteget egy hőálló tálba teszünk, mehet rá a spenótos töltelék, majd a mártás, egy újabb rész spenót, majd újra egy kis mártás. Erre jön egy réteg tészta, majd spenótos töltelék, majd újra mártás, egy újabb réteg tészta, és a tetejére mehet a mártás. Az egészet megszórjuk sajttal, és 170 ⁰ C-on, kb 1 óra alatt készre sütjük.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...