2015.09.01. 17:31:33 8274 156

Ami nem öl meg – bojkottálják a Tetovált lány folytatását
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagy port kavart az augusztus végén megjelent, A tetovált lány folytatásaként kikiáltott könyv Svédországban. Jussi Adler-Olsen, a skandináv krimi egyik koronázatlan királya ugyanis felháborítónak találja, hogy az író, David Lagercrantz és az örökösök, Stieg Larsson halála után puszta pénzéhségből folytatják a trilógiát.

Ami nem öl meg - könyvborító - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ami nem öl meg - könyvborító

Augusztus 27-én 35 országban egyszerre jelent meg az Ami nem öl meg c. könyv, A tetovált lány széria negyedik regényeként aposztrofált írás. A csavaros történet megálmodója, Stieg Larsson sajnos már nem élhette meg, sem ezt, sem saját műveinek a megjelenését, mivel 2004-ben, 50 éves korában váratlanul elhunyt. A folytatásos regény első három része is csak posztumusz után jelent meg, s lett világsiker.

Az író egyébként maga is dolgozott a negyedik részen, melyet élettársa birtokolt. Az új könyvet azonban David Lagercrantz állítólag semmilyen formában nem használta fel, attól egy teljesen eltérő és önálló történetet szerkesztett.

A bojkottot Jussi Adler-Olsen nem azért hirdette meg, mert szerinte a mű plágium vagy nem ér fel az eredeti könyvekhez (állítólag kifejezetten jó, irodalmilag is értékelhető, pörgős detektívsztorit hozott össze David Lagercrantz), sokkal inkább az erkölcsiségét kifogásolja a híres író. Szerinte ugyanis pusztán pénzéhségből bízták meg az örökösök Lagercrantz-ot, akinek nem kellett volna belemennie ebbe az üzletbe.

A Tetovált lány-sorozat egyébként hatalmas siker lett, olyannyira beleszerettek az emberek Lisbeth Salander és Mikael Blomqvist karakterébe és nyomozós történeteibe, hogy Svédországban és Amerikában is megfilmesítették a könyveket. Nem csoda, ha a folytatásban is bíznak az örökösök, kérdés, hogy a bojkott sikerrel jár-e.

Aki a filmeket még nem látta, annak az eredeti, svéd változatot ajánljuk:

Forrás: magyarnarancs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...