2015.01.03. 19:50:52 10343 41

Álom, álom, édes álom: a leggyakoribb jelképek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki soha, van, aki mindig, és van, aki csak néha-néha emlékszik arra, hogy mit álmodott. Sokszor felfedezhetjük az összefüggéseket a hétköznapok és az álmaink között. Ez nem véletlen, mivel a nap során történt eseményeket alvás közben dolgozza fel az agyunk, de vannak egészen más természetű, szimbolikus álmok is.

Repülés álmodban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Repülés álmodban

1. Állatok

Gyakran a léleknek azt a részét jelképezik, amely kapcsolatban áll a természettel és az életben maradással. Ha egy ragadozó üldözi, az arra utal, hogy olyan elfojtott érzéseket tart magában, mint a félelem vagy az agresszió.

2. Babák

Azt a konkrét vágyat is jelképezhetik, hogy utódokat szeretne nemzeni, de szimbolizálhatják a saját sebezhetőségét, vagy azt a vágyát, hogy szeressék. Új kezdetet is jelezhetnek.

3. Üldözés

Minden kultúrában az egyik leggyakoribb álomszimbólum. Azt jelenti, hogy fenyegetve érzi magát, ezért figyelje meg, ki az üldözője (ez is lehet szimbolikus), és miért jelenthet ez a személy veszélyt a való életben.

4. Ruha

Azt mutatja, milyennek szeretnénk, ha mások látnának bennünket. Ha az álomszimbólum szakadt ruházat, lehet, hogy nem érzi magát vonzónak, vagy ki van merülve. Ha átöltözik álmában, az életmódbeli változásra utalhat.

5. Keresztek

A vallásos hittől függően szubjektíven szokták értelmezni. Egyesek szerint egyensúlyt, halált vagy az élet egy bizonyos szakaszának lezárulását jelképezik. Ezeknek az álomszimbólumoknak a megfejtésében a speciális körülmények segítenek.

6. Vizsgák

Önértékelésre utalhat azzal, hogy a vizsga témája tükrözi a személyiségének vagy az életének azt a részét, amely vizsga tárgya.

7. Halál

Egy barát vagy egy szeretett rokon halála változást jelez (vég és új kezdet), és semmiképpen nem paranormális jóslat. Ha nemrégiben vált özveggyé, ez azt is mutathatja, hogy próbálja elfogadni a helyzetet.

8. Zuhanás

Gyakori álomszimbólum, amely az elengedéssel, a kontroll elvesztésével vagy a siker utáni kudarccal kapcsolatos szorongásainkra utal.

9. Hibás gépezet

Ezt gyakran az idézi elő, hogy alvás közben nem működik a beszédközpont, ezért nehézséget okoz tárcsázni, leolvasni az időt vagy az Interneten keresgélni. Arra is utalhat, hogy teljesítménnyel kapcsolatos szorongástól szenvedünk a való életben.

10. Étel

Állítólag a tudást szimbolizálja, mivel éppen úgy táplálja a testet, mint ahogy az információ táplálja az agyat. Érdekes elgondolás?

11. Démonok

Gonosz lények, akik az elfojtott érzelmeket jelképezik. Talán titokban úgy érzi, változtatnia kellene a saját viselkedésén.

12. Haj

Freud szerint jelentős összefüggésben áll a szexualitással. A nagy tömegű haj férfiasságra utalhat, míg a haj levágása az álomban libidócsökkenést jelez. A hajhullás arra a konkrét félelmünkre is utalhat, hogy megkopaszodunk vagy elveszítjük a vonzerőnket.

13. Kezek

Mindig jelen vannak az álmokban, de ha össze vannak kötve, az a haszontalanság érzését szimbolizálhatja. A kézmosás bűntudatot jelenthet. Ha álmában közelről nézi a kezét, az azt jelenti, hogy jó úton jár a megvilágosodás felé.

14. Házak

Sok gyakori álomszimbólumban megjelenhetnek, de az épület, mint egész, a belső pszichét jelképezi. Minden szoba vagy emelet más és más érzést, emléket és a jelentős események magyarázatát jelentheti.

15. Gyilkosság

Az álomban megjelenő gyilkosság nem azt jelenti, hogy Ön titokban gyilkolni vágyik, hanem arra utal, hogy a saját személyisége egy bizonyos részét szeretné "megölni". Jelképezhet egy másik személlyel szembeni ellenséges érzést vagy azt a vágyát, hogy szenvedni lássa az illetőt.

Forrás: dormeo.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...