2015.12.28. 11:00:05 8328 200

Alapozd meg az újévi diétát már most! 5 tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ezt úgyis csinálhatod, hogy most még utoljára jól tele eszed magad, hogy még több motivációd (kiló) legyen az újévben a fogyókúra elkezdéséhez, de jobb azért, ha már most is odafigyelsz az elfogyasztott kalóriamennyiségre. Tippek, hogyan fogj hozzá a diétához!

Fogyókúra, diéta, megvonás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra, diéta, megvonás

1. Tervezd meg már most!

Válassz ki egy számodra szimpatikus diétát, ami illik az életmódodhoz. Értsd: egy olyan fogyókúrás étrendet válassz ki, amit be tudsz tartani munka mellett is, hétvégén is. Ha sokat kell utaznod, akkor nyilván nehezebb dolgod lesz. Egy mozgalmas munka mellett néha még a napi háromszori étkezést sem egyszerű kivitelezni. Minden olyan mozzanatot mérlegelni kell, ami szabotálhatja a diétádat, és ezeket figyelembe véve kell összeállítani az étrendet.

Lehet, hogy már egy olyan apró változtatás is sokat segít, hogy ragaszkodsz a napi három étkezéshez, és a heti két edzéshez, illetve, ha lecseréled a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre, vagy a napi 3 adag kávét cukor nélkül iszod stb. Természetesen mindez a testsúlyodtól és a céljaidtól is függ, a lényeg, hogy a fogyókúrád alappillérjeit már most kiötölheted és felkészülhetsz rá lelkileg. :)

2. Vásárolj be hozzá!

Ha megvannak az irányvonalak, vedd meg a szükséges ételeket, italokat, esetleg étrendkiegészítőket, fitneszbérletet, edző felszerelést – ha nincs – és így tovább. Ha január elsején kéznél van az édesítőszer, a natúr joghurt, a saláta hozzávalók, a teljes kiőrlésű vagy a gluténmentes liszt és a futócipő, akkor nagyobb valószínűséggel fogod valóban úgy kezdeni az újévet, ahogy szeretted volna, és nem halaszthatod „holnapra” vagy „hétfőre” a diéta, fogyókúra első napját.

Ha hajlamos vagy halogatni, akkor ez a lépés különösen fontos, hogy megőrizd a kellő motivációt és lendületet. Ha a tervezés során esetleg sikerül egy heti étrendet összeállítani, akkor a teljes hétre bevásárolhatsz, és előkészítheted az ételeket, hogy minél könnyebben meglegyen, amikor kell.

Ügyelj arra, hogy kezdetnek olyan zöldségeket és gyümölcsöket vásárolj, amit szívesen fogyasztasz!

El tudjuk képzelni, hogy mindeközben kedvet kapsz a diéta korábbi kezdéséhez is, és már az óévet is egészségesebben zárod, - ezzel megerősítve az elhatározást - így még könnyebb lesz az újévet a fogyókúrával kezdeni.

3. Egy egyszerű tipp az életmód váltáshoz!

Nem vagyunk hívei a szélsőséges fogyókúráknak, az egyoldalú diétáknak, az életmód váltásnak viszont annál inkább! Ez azonban nem is olyan egyszerű. Kezdetnek azt javasoljuk, hogy az étkezések alkalmával mindig kerüljön valamilyen zöldség az asztalra, ez télen lehet párolt, a nyár közeledtével pedig egyre több friss zölddel helyettesítsük ezeket.

A különböző zöldséglevesek (nem krémleves formájában), főzelékek fogyasztása, finom megoldás arra, hogy mindennap együnk zöldséget. Két főétkezés között és reggelire fogyasszunk valamilyen gyümölcsöt, a nassolást váltsuk ki ezekkel. Italnak főként szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát (üresen, esetleg egy kis citrommal) fogyasszunk.

Próbáljuk ki a különböző zöldség- és gyümölcsturmixokat, smoothie-kat, hogy növeljük a tápanyag és rost bevitelt.

4. Keress partnert és beszéld meg a pároddal!

A fogyókúra befolyásolni fogja a párod életét is, hiszen valószínűleg nem szeretnél kétfélét főzni, illetve ha rád főznek, akkor nem várod el, hogy kétfélét készítsen a feleséged. Találjátok ki, hogy mi lehetne a kompromisszumos megoldás, ha hosszú távon gondolkozol és életmódot szeretnél változtatni, akkor ez a család életmódváltását is magával vonhatja, ami nem rossz dolog!

Beszéljétek meg, hogyan vágtok bele, milyen ételeket próbáltok ki, mi az amihez ragaszkodtok, és mi az ami egyáltalán nem kerülhet az asztalra. Támogassátok egymást, hiszen lesz olyan pillanat, amikor egyszerűbbnek tűnik a pizzarendelés..., ilyenkor jusson eszetekbe az újévi fogadalom, és rendeljetek pizzát teljes kiőrlésű tésztával vagy üssetek össze egy gyors tonhal salátát helyette. Persze néha belefér a "bűnözés", de ha túl gyakran csábultok el, akkor semmi értelme az egésznek.

A sportoláshoz és a fogyókúrához is jó, ha van egy partnered, úgy könnyebb kora reggel vagy este nekilódulni a futásnak, az irodában pedig recepteket, tapasztalatot cserélhettek. Egy társ a motiváció megőrzésében is segíthet.

5. Egy-két cikkünk, ami segíthet a megvalósításban!

Sok sikert!

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...