2016.10.13. 16:00:37 35704 214

Ahol még októberben is jó idő van: Alanya, Törökország
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Alanya még ilyenkor is elkényezteti a török Riviérára érkezőket. A 27-31 fokos októberi hőmérséklet sokkal kellemesebb a főszezonnál, így ideális lehet azon nyaralók számára, akik egy kicsit elmenekülnének a borongós magyar ősz elől. Tehát nem kell olyan messze menni, ráadásul az utószezonban jóval olcsóbb az utazás és a szállás is.

Alanya kikötője - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alanya kikötője

Alanya dióhéjban

Sokak szerint Alanya jobb hely nyaralásra, mint Antalya, viszont Antalya térségében több a látnivaló, a programozási lehetőség.

Az Alanya-i strandok kavicsosak, kivétel a térség legszebb strandja, a Cleopatra Beach, ami zömében homokos; lehet mondani, hogy Alanya övezetének nyugati részén vannak a homokos strandok, a keleti részen inkább kavicsosak. A kavicsok miatt a vízben lépdelés mezítláb elég kényelmetlen, fürdőszandál ajánlott, ez a helyzet többnyire az Antalya-i strandokon is, a tengervíz sokáig sekély, vannak napok, amikor nagyok a hullámok

A szállodaválasztásnál tájékozódni tanácsos a tengerpart jellegéről is Alanya olyanoknak való, akik a strandolás mellett szívesen mennek be a városi nyüzsgésbe, és szeretnek shoppingolni.

Nagyon hosszú repülőtéri transzferre kell számítani, a hotel elhelyezkedésétől függően 2-2,5 óra (az alanyai városi hotelek esetén akár 3 is)! Ezt a hátrányt különösen a kisgyermekekkel utazó családoknak kell számításba venni. Jellemzően kisbuszban történik a szállítás, nem túl kényelmes. 45 perc után megáll a busz egy étteremnél, és a szünet után jön még egy 45 perc az első szállodáig. A transzfer tehát erősen függ attól, hogy az adott vendég szállodája hányadik a sorban. Taxival, egyénileg a transzferidőből lecsíphető akár 30 perc is.

Akik érzékenyek a hőségre, azok ne nyaraljanak itt júliusban és augusztusban (általában a július végétől augusztus közepéig terjedő időszak a leforróbb, bőven 40 fok fölött is lehet a csúcshőmérséklet!). A tenger október végéig alkalmas a fürdőzésre.

A 70 ezres helyi lakosságú Alanya lényegében négy nyaraló központból áll: Konakli, Incekum, Avsallar és Karaburun. Az alanyai szállodák többségére jellemző, hogy egy közút választja el őket a szabad strandnak tekinthető tengerparti sávtól. A szállodáknak nincs teljesen privát strandja. Ahol van kulturált gyalogos aluljáró, ott kellemesebb a strandra jutás, mint ott, ahol a közúton kell megküzdeni átkeléskor a forgalommal, a zebra hiányával. A hoteleknek a strandon többnyire van saját beach bárjuk.

Az alanyai városi szállodákat egyrészt azok a fiatalok választják, akik igénylik a bulihelyek közelségét, másrészt a gyermekes családok a homokos strand és a vízi vidámpark miatt.

Programlehetőségek Alanya térségében:

• Vörös-torony (13. század) • Bazárok, rafting, hajókirándulások, búvárkodás • Sapadere-kanyon • Kleopátra strand • Dimcay-vízesések • Barlangok (Dim, Damlatas) • Water Planet Water Park • Delfinárium • Selyemüzletek • Környező hegyekben kirándulások, hegymászás

10 dolog, ami tetszett

  1. Egész jó hely, de semmi különleges, és semmi borzasztó, minden úgyis a szállodán belüli létről szól
  2. Van egy elég hangulatos kikötő, és jó vásárlási lehetőségek
  3. Rengeteg éjszakai szórakozóhely
  4. Barátságosak az emberek, persze kereskedelmi érdekeiktől is vezérelve
  5. A csodás, széles Cleopatra Beach, ahol helyiek is strandolnak és ettől érdekesebb, ráadásul csomó vízi sportolási szolgáltatás közül lehet választani
  6. A príma időjárás, az, hogy nyáron kicsi az esőzés kockázata
  7. Olcsóság a Migros szupermarketben
  8. A helyi tömegközlekedés, a dolmusz olcsósága és praktikussága
  9. A sok hajókirándulási lehetőség
  10. Nagyon jókat lehet lakmározni, két kedvenc helyi specialitás a hússal töltött tésztatáskák, és egy szőlőszirupos édesség, amit forró vajjal szervíroznak

10 dolog, ami nem tetszett

  1. Unalmasan hotel a hotel hátán, a tömegturizmus monoton gépezete
  2. Nyáron túl nagy a hőség
  3. A hoteleken kívül folyamatosan ránehezedik az emberre a vásárlási kényszer, pár nap után elege lesz a sok bőr- és ékszerüzlettől, a parton a nyaralót zaklató, ravasz kereskedők, az éttermek előtti becsalogatós emberek egyenesen megragadják a turisták karját
  4. Van kevésbé szép partszakasz is
  5. Sok az elég csúnya új épület, Alanya város itt-ott elég szemetes
  6. Az igazán érdekes kulturális, természeti látnivalók messze vannak
  7. Hosszú a repülőtéri transzferidő
  8. Egyáltalán nem mondható minden olyan olcsónak
  9. Az idegesítő szúnyogok
  10. A sok nagyképű, pénzét szóró, bunkó orosz nyaraló

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.