2016.11.11. 16:48:19 15651 354

Adventi szobanövények – avagy milyen zöldek illenek az ünnepi hangulathoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A rossz idő beálltával sajnos eltűnnek a szép, jókedvre derítő zöld növények és színes virágok a kertekből, eljön az év fakó fele, amikor minden egy picit szürkébb. Miért ne menthetnénk be egy kis kertet a házba, főként, hogyha még emeli is az ünnepi készülődés és a mindennapok hangulatát! Nem tudod, mit válassz a lakásba? Segítünk.

Mikulásvirág | Fotó: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikulásvirág | Fotó: pixabay.com

Mikulásvirág – Klasszikus színekbe öltözve

Hogyha mondani kell egy növényt, amit összekapcsolhatunk a téli ünnepkörrel, szerintem a karácsonyfa után rögtön a sorban a mikulásvirág következik. Nemcsak a neve, de elegáns, egyszerű formái és gyönyörű piros-zöld leveleinek színe a karácsonyi, ünnepi hangulatot idézik. A levelek textúrája is érdekes, kicsit viaszos így olyan hatású, hogy ha kicsit eleresztjük a fantáziánkat, még egy arany szegélyt is elképzelhetünk a levelek szélére. Ideális ajándék Mikulásra és karácsonyra is, egész télen a lakás dísze és minimális törődést igényel csupán.

A mikulásvirág gondozásáról itt írtunk bővebben>>

Karácsonyi kaktusz – szürkeségben vidámságot

Karácsonyi kaktuszKarácsonyi kaktusz

A karácsonyi kaktusz igazán vidám növény, mert amíg évközben a többiek virágoznak, ő csak egy sima kaktusz, szép, zöld, nem túl agresszív kinézetű – már ahhoz képest, hogy kaktusz… – majd amikor eljön a tél, és a többi virág úgy dönt, hogy pihenő időszakot tart, a kaktusz bimbókat, virágokat nyit a világ felé. Ráadásul gyönyörű, színes, impozáns virágokat. Ha valami újításra vágysz, építsd be az adventi asztaldíszedbe a szépen virágzó karácsonyi kaktuszodat!

A karácsonyi kaktusz gondozásáról itt olvashatsz>>

Magyal – a karácsony gyöngye

A magyal apró piros bogyói tökéletesek a szezon kopogtatóinak és elmaradhatatlan ékei az adventi koszorúknak. Legtöbbször ebben a formában találkozunk vele, pedig magyal bokor egy kis cserépbe ültetve szuper dísze lesz az otthonunknak a hideg hónapokban, tavasszal pedig ki is ültethetjük. Különlegességét nem csak apró piros golyószerű termése adja, de szúrós szélű, fényes levelei is nagyon jellegzetesek.

Amarillisz – a szépséges

AmarilliszAmarillisz

Az amarillisz magasra növő, nagy virágokat hozó hagymás növény. Élénk színű trombita alakú virágaival felhívja magára a figyelmet, így akár központi helyet is választhatunk neki, de ha félreesőbb helyre tesszük sem marad észrevétlen. Az ünnepekhez a klasszikus piros szín mindenképpen illik, de több árnyalat is kapható, így ha a miliőhöz és a dekorációhoz például a fehér jobban illik, azt is betudod szerezni könnyedén.

Az amarilliszről itt írtunk nektek>>

Fagyöngy – alatt szabad a csók!

A fagyöngy, a termékenység jelképe is, de ha csak a dekorálási célra koncentrálunk, akkor se feledkezzünk meg róla. Apró fehér bogyói önmagában is megállják a helyüket, akár karakteres színek között, akár pasztell dekoráció részeként. Jól kombinálható asztaldíszt készíthetünk más bogyós növényekkel belőle, például magyallal együtt kifejezetten hozza az adventi ünnep hangulatát. Felfüggesztve is tarthatjuk, kihasználva a ravasz népi szokást, miszerint fagyöngy alatt szabad a csók!

És ha növények, természetesen nem hagyhatjuk ki a karácsonyfát sem! Ugyan még beszerezni korai, de érdemes már most tájékozódni, hogy milyen fát szeretnénk az ünnepre díszíteni. :)

Ezt kell tudnod a karácsonyfákról>>

kislolli

Forrás: hobbikert.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...