2015.06.26. 11:08:09 9991 224

A világ 5 legszerencsésebb embere
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze minden relatív, de ez az öt ember egészen biztos, hogy az adott pillanatban a világ legszerencsésebb emberének érezte magát. Kellemes kis történetek, amelyek újra elültetik bennünk a reményt, a szerencse forgandó, és igenis változnak az évszakok.

Szerencse - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szerencse

1. Lena Påhlsson

Lena saját maga tervezte meg gyönyörű jegygyűrűjét és gyakorlatilag minden nap hordta, egészen addig a balszerencsés pillanatig, amikor letette a konyhapultra és amikor fel akarta venni, már nem volt ott. Nem találta sehol, és eszébe sem jutott, hogy belepottyant a komposztnak szánt vödörbe. Később a komposztot szétszórták a kertbe, majd egy kedves répának köszönhetően a jegygyűrű megkerült. :)

2. Virginia Fike

Az amerikai hölgy kétszer is nyert ugyanazon a lottón. Nem is akármit és nem is akárhogyan. Tudniillik a szerencsés hölgy a fődíjat nyerte meg ugyanazokkal a számokkal, melyeket már évek óta megjátszott a lottón. 2012-ben végül eljött ezeknek a számoknak is a napja, a hölgy pedig egy véletlennek köszönhetően két lottó sorsjegyet adott fel egy helyett. A sorsolás napján látta, hogy két nyertes is van a lottón, majd kiderült, hogy mindkettő ő lenne. :) Így gyakorlatilag nem kellett megosztani a 2 millió dolláros fődíjat.

3. Tsutomu Yamaguchi

A japán üzletember a hirosimai és a nagasaki-i atomrobbanást is túlélte. Amikor az első atomot ledobták, éppen Hirosimában volt üzleti tárgyaláson, és egy hatalmas robbanást hallott. Átmeneti vakságot okozott nála a robbanás, és a felsőteste megégett. A sérülései ellenére 3 nappal később már Nagasakiban volt, és éppen a főnökével beszéltek a Hirosimában történtekről, amikor újra szirénákat hallott, majd a robbanást. A férfi ezt a támadást is túlélte, sértetlenül, bár utána hetekig lázas volt. A történetéről még dokumentum film is készült. 2010-ben halt meg, gyomorrákban.

4. Frano Selak 

A horvát zenetanár, Frano Selak hétszer is megtréfálta a halált. Először 1962-ben, amikor is a vonat amelyen utazott valahogy letért a vágányról és egy jeges folyóba esett. Egy évvel később egy repülőszerencsétlenségben volt része: az ajtó valahogy kinyílott és kisodródott a repülőből. 19-en meghaltak, ő túlélte, mivel egy szalmabálába sikerült landolnia. Több busz- és autóbalesetet is túlélt. Végül 2005-ben fordult a szerencséje és majdnem 1 millió dollárt nyert a lottón (ez volt az első lottó, amit kitöltött). :)

5. Joan Ginther

Joan Ginther texasi matematika professzor négyszer nyert hatalmas jackpotokat kaparós sorsjegyen! A képen az a hölgy látható (Lisa Rose), aki az első nyereményéhez vezető sorsjegyet adta el neki. Ekkor 5,4 millió dollárt nyert, egy évtizeddel később újabb 2 milliót, két évvel később 3 milliót, majd 2008 tavaszán 10 millió dollárt zsebelt be a szerencsés hölgy. Wow!

Forrás: distractify.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...