2014.12.26. 14:33:46 5723 22

A városmajori klinikán rekord szívátültetés
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A budapesti Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati központja idén 50 szívátültetést végzett, ezzel bekerült a világ egyik legtöbb szívátültetést végző intézményeinek körébe. A világ első szívátültetését Christian Barnard végezte 1967-ben a Groote Schuur kórházban, Fokvárosban.

Szívátültetés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szívátültetés

Idén minden eddiginél több szívátültetést végeztek a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján - közölte az intézmény. Az ötvenedik transzplantációt december 17-én hajtották végre egy 41 éves, kétgyermekes családapán, akinek évek óta súlyos szívelégtelensége volt. „A beteg állapota kielégítő, már sétál. Karácsonykor családja már az intenzív osztályon látogathatta, három héten belül várhatóan hazaengedik” - írta a klinika.

Az idei kiugró eredmény oka, hogy az orvosok minden lehetőséget megragadtak, ha lehetett, egy nap alatt két szívátültetést is végeztek. A Nemzetközi Transzplantációs Társaság adatai szerint csak 10 olyan szívcentrum van a világon, ahol 50 szívátültetést végeznek évente - zárul a közlemény.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...