2015.06.24. 08:00:00 20314 316

A tengervíz 5 csodás egészségügyi hatása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kevés olyan csodálatos dologgal találkoztam, mint a tengervíz. Igaz, nem alkalmas ivásra, de ha véletlenül megkóstolod, akkor sem lesz semmi bajod, csak rettentően sósnak fogod érezni. Ennek a magas sótartalomnak köszönhető az a temérdek pozitív hatás, amit a szervezetünkre gyakorolhat.

Tenger - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tenger

Persze nem csak sót tartalmaz a tengervíz, hanem más ásványi anyagokat is. Többek között kalciumot, magnéziumot, vasat, algákat és más szerves anyagokat is.

1. Allergiásoknak enyhülés

Biztosan észrevetted, hogy egy tengerparti nyaralás alkalmával enyhülnek az allergiás tüneteid. Könnyebb a légzés, kitisztulnak a légutak, jobb a közérzeted. Ez nem csak amiatt van, mert nagy valószínűséggel a tengerparton kevés stressz ér. :) Sokkal inkább a tengervíz, és ennek sós párája az ami megszabadít a kínzó tünetektől. Megnyugtatja a légutat, fertőtleníti és tisztítja a tüdőt.

2. Csodásan puha bőr

Nemcsak a légutaknak, hanem a bőrnek is felfrissülést jelent a tenger só tartalma. Tisztítja és táplálja a bőrt, a benne található ásványi anyagok (pl.: magnézium) a bőrön keresztül felszívódnak, fokozzák a sejtek anyagcseréjét és még az ereket is tágítják, így a tengervíz összességében jó hatással lesz az egész szervezetre. Hozzájárul a bőr természetes regenerációjához, visszaállítja a bőr a ph értékét, és minden bőrtípusra jótékonyan hat, sőt, akár a bőrbetegségektől is megszabadíthat. Csökkentheti a bőrgyulladást, a pattanásoktól és mitesszerektől is megtisztulhat a bőr. Ezt a fertőtlenítő, szárító hatását még a napsütés is megerősíti.

3. Nőgyógyászati problémákra

Ha találkoztál már azzal a jelenséggel, hogy egy balatoni vagy egy klóros, viszonylag meleg vizű strandolás után folyásod volt, vagy még rosszabb, elkaptál valami bacit vagy gombát, akkor most megnyugodhatsz. A tengervíz olyan sós, hogy ilyesmivel nem kell számolnod, sőt segít megszabadulni a már meglévő fertőzéstől is.

4. Keringés

A sós vízben való úszás, vagy ha csak egy kicsit elmerülünk benne, serkenti a vérkeringést, így jó hatással van a keringési rendszerre és a szívre is. Egy tengerparti nyaralás felér egy gyógyterápiával.

5. Csökkenti a stresszt

Nyaralás, napfény, láblógatás = zéró stressz. Ha ehhez még hozzá adjuk a tenger nyugtató morajlását, és ásványi anyagokban gazdag mivoltát, akkor egészen biztosak lehetünk abban, hogy hozzájárulunk szervezetünk stressz szintjének csökkentéséhez. Így nyújt teljes körű regenerációt a tengerpart.

Forrás: livestrong.com, egeszsegeseletmod.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...