2014.12.27. 13:00:00 6211 35

A sminked öregíthet! Ezekre vigyázz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Jön a szilveszter, amikor mindenki szeretne egy kicsit csillogni. Akár otthon ünnepelsz, akár barátok vagy idegenek között az Új év egy olyan alkalom, aminek meg kell adni a módját. Helytől függetlenül. Most olyan smink praktikákat szeretnénk Neked átadni, amelyek segítenek abban, hogy fiatalos maradj.

Smink idős korban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Smink idős korban

A goodhousekeeping.com-nak profi sminkesek adtak tippeket, amelyeket te is könnyedén megvalósíthatsz.

Alapozó hibák

Ne használj túl világos alapozót, mert sápadt leszel tőle. Még akkor sem, ha az passzol a legjobban az arcbőröd színéhez. A korral sajnos egyre sápadtabb kinézete lesz az arcbőrnek, ne tetézd ezt egy rosszul megválasztott alapozóval. Fontos, hogy nem kell sok belőle, mivel ha túl sokat használsz, akkor maszk hatása lesz, amivel egyértelműen öregíted magad!

A szem körül a sötét karikákat természetesen mindenki el szeretné tüntetni, ám ha rossz korrektort alkalmazol, akkor könnyedén a ráncokba ülhet a púder és még jobban felhívhatja rájuk a figyelmet. Használj krémes állagú korrektort, ami még hidratál is, ezek általában egy toll formájában kaphatóak.

Szemöldök és szemfesték

Lehet, hogy ritkult a szemöldököd, de sajnos egy erős, rajzolt szemöldök nem fogja elrejteni az éveket. Sőt, kimondottan öregít! Egy túl puha szemceruzával könnyedén bakot lőhetsz, mert az túl krémes és túl erős vonalat húz. Ha szeretnéd kiemelni a szemöldököd, csakis szemöldök ceruzát használj, amelynek keményebb a hegye és természetesebb hatást érhetsz el vele.

Kerüld a barna szemhéjpúdert, mert csak fáradtabbnak fog tűnni tőle a tekinteted. A világos színeket sem javasoljuk, mert nem fedik el eléggé az esetleges bőrhibákat. A lila, az arany és az ezüst jó választás lehet.

A szempillafesték segít abban, hogy fiatalosabb és nyitottabb legyen a tekinteted, de ne hagyd ki a göndörítést és ne használj túl sok festéket. A csomós állagú festéket dobd ki, és próbáld meg elválasztani egymástól a pilláidat egy szempillakefével.

A kis piros ajkak és orcák

Ne használj túl erős pirosítót, és ne alkalmazd nagy felületen! Egyáltalán nem szükséges, hogy a szádtól a füledig pironkodj. Használj egy kis színt az orcán és fölötte, ezzel optikailag egy kicsit csalhatsz is, ha megereszkedett már a bőr az arcodon.

Az ajkak körvonala is kevésbé határozott, ahogy öregszünk. A szájceruza egy praktikus módja lehet a vonalak megtartásához, de még jobb, ha a rúzsozáshoz egy ecsetet használsz, amivel egészen pontosan körül tudod rajzolni az ajkaid. Végy egy kis rúzst az ecsetre és középről indulva oszlasd el az ajkakon.

A legegyszerűbb módja annak, hogy azonnal fiatalabbnak tűnj: válassz egy új rúzst. Ne félj a színektől, próbálj ki mindent, amit eddig nem mertél! Egyedül arra kell ügyelned, hogy ne legyen túl koncentrált a szín, túl nehéz az ajkaidon. Könnyedebb textúrát válassz, egy szájfény fiatalosabb lehet, mint egy tömény rúzs.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...