2015.02.12. 09:16:36 31965 336

A rózsádnak jelentése van, tudd meg, mi az!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mindegyik rózsának olyan egyértelmű a jelentése, mint a vörös rózsának. Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy az a szerelem színe. De vajon azt tudod-e, hogy egy narancs színű rózsa mit jelent? Mit fejezhetsz ki vele, ha fehér rózsát adsz, és mit szimbolizál, ha sárga rózsát kapsz? Olvass a sorok között!

Rózsák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rózsák

A vörös rózsa

Egyszerű dolgod van vele, az jelenti „Szeretlek!”. Éppen ezért az első randevúra lehet, hogy még túlzás, de később nagyon is ildomos egy-egy szál vörös rózsával meglepni azt, akit szeretünk, hiszen olyan egyértelmű a jelentése, neked szinte már semmit sem kell mondanod.

A fehér rózsa

Tartogasd ezt a színt a melankolikusabb pillanatokra. A fehér rózsa sok mindent kifejez. Először is az ártatlanság, a tisztaság színének szokták mondani, másod sorban a hűségé, majd végső soron a búcsút is jelenti. Nem véletlenül szokták temetésre is vinni.

A rózsaszín rózsa

Rózsaszín rózsa | Fotó: pixabay.comRózsaszín rózsa | Fotó: pixabay.com

Romantikus árnyalat, amellyel a háládat és a tiszteletedet fejezheted ki. Első randevúra, anyák napjára, vagy egy barátnak kitűnő választás.

A barack színű rózsa

A szerénység szimbóluma. Édesanyádnak, barátoknak és a keretedbe is jó választás.

A sárga rózsa

A beteljesületlen szerelem színe, ezenkívül a barátságé is. Egy szerelmi viszonyban akár hűtlenséget is kifejezhet és bocsánat kérést. Tartogasd a nehezebb pillanatokra.

A narancs színű rózsa

Narancs rózsa | Fotó: pixabay.comNarancs rózsa | Fotó: pixabay.com

Az odaadásodat, a csodálatodat fejezheted ki vele. Ez egy nagyon dinamikus és energikus szín, jól illik egy hasonló hölgyhöz.

Burgundi vörös

Mindent jelent, amit egy vörös rózsa, sőt még annál többet is. A burgundi árnyalattal a természetes, belülről fakadó szépség előtt is meghajlunk.

A lila rózsa

Lila rózsa | Fotó: pixabay.comLila rózsa | Fotó: pixabay.com

Egy kevésbé megszokott szín, amivel megbabonáznak. Varázslatot, bűbájt jelent.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?