2015.11.26. 11:00:38 11715 208

A ráncok kialakulásának 10 gyakori oka – ezt hagyd abba ráncok ellen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az arctornától kezdve, a hiperszuper ránctalanító krémekig sok mindent bevethetünk a ráncok ellen, de mindez semmit nem ér, ha a következő 10 rossz szokástól nem szabadulsz meg! Számolj le velük egytől-eddig, és lassítsd le az öregedés folyamatát, legyél Te is azok között, akik meghazudtolják a saját korukat!

Ráncok ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ráncok ellen

Ezekről a szokásokról kell lemondanod, ha hiába használsz ránctalanító krémet, de nem használ, illetve akkor, ha meg szeretnéd előzni a ráncok kialakulását.

1. Dohányzás - mondj le róla a ráncok ellen!

Ez annyira köztudott, hogy talán le sem kellett volna írnunk, de talán, ha sokszor olvasod, akkor sikerül meggyőznöd magad arról, hogy a cigarettát le kell tenni. Drága, büdös, több szempontból is egészségügyi kockázatokkal jár, és még ráncokat is okozhat. Sőt, ez a ráncok kialakulásának (illetve a ráncosodás felgyorsításának) az egyes számú oka, úgyhogy dobd el még ma.

2. Alkohol - csak módjával, ha nem akarsz ráncokat!

Az alkohol dehidratál, vagyis egy görbe este után másnap a bőröd fakó lesz, és egyáltalán nem tűnik majd frissnek, hosszú távon pedig ráncok kialakulásához vezethet, mivel bőr elveszíti rugalmasságát. Ráadásul az alkoholfogyasztás a szervezet A-vitamin készletein is nyomot hagy, ami rendkívül fontos lenne a kollagénképzéshez és a sejtek regenerálódásához. A kollagén segítene abban, hogy a bőr rugalmas és sima maradjon, ha csökken a szintje, akkor bizony oda a rugalmasság, és jönnek a ráncok.

3. Nem hidratálsz?

A hidratálás kívül-belül fontos. A víz a legjobb barátod, ha italról van szó, ugyanakkor a zuhanyzást és az arcmosást ne vidd túlzásba, hiszen könnyen lemoshatod a bőr természetes olajait, és ráncosabbnak tűnhet a bőröd. Ne feledkezz meg a külső hidratálásról sem. A bőröd típusához illeszkedő hidratáló krém minimum napi egyszer fontos lenne.

4. Az étrended is elősegítheti a ráncok kialakulását!

Az egyszerű, finomított cukrok a legnagyobb ellenségei a bőrödnek. Ezek nemcsak a súlyodat befolyásolják, de a bőröd minőségét is. A cukormolekulák a fehérjékhez tapadnak, például a kollagénhez is, amitől azok merevvé válnak, és nem tudják betölteni a funkciójukat. Ráadásul a túl sok cukorfogyasztás a vércukorszintet is hirtelen növeli, ami elősegítheti a különböző gyulladások kialakulását a szervezetben. A gyulladás következtében pedig olyan enzimek keletkeznek, amelyek lebontják a kollagént és az elasztint, mi pedig tudjuk, hogy milyen fontosak ezek a fehérjék.

5. A rágózástól ráncosabb lehetsz

A rágózástól az alsó ajak környékén alakulhat ki ránc, és a szájszerkezetében is változásokat okozhat. Ezt a szokást könnyű abbahagyni, és szerintünk megéri.

6. A smink lemosásának elhalasztása

Az éjszaka folyamán a sminked és a rátapadt szennyeződések a pórusaidba beszívódnak, és tönkre vágják a kollagén és elasztin állományodat. Ez felgyorsíthatja a ráncok kialakulását, szóval ne csinálj belőle rendszert!

7. Kaparászás, nyomkodás - nem jó ráncok ellen!

Hagyd béként a mitesszereket és a pattanásokat! Minden alkalommal, amikor nyomkodod és kaparászod őket kárt okozol a bőrödben. Piros lesz vagy sebes, és még ráncok kialakulásához is vezethet. Gondolj csak arra, milyen képet vágsz a tükörben, miközben piszkálod az arcodat!

8. Naptej használatának a mellőzése

Már pár perces napozás is a kollagén és az elasztin szint csökkenéséhez vezethet, ha nem használsz naptejet. A legjobb, ha minimum 30 faktoros krémet alkalmazol, és ezt még télen sem hagyod ki. Válassz napvédővel ellátott arckrémet, és hatalmas szívességet teszel a bőrödnek.

9. Alvás - nem mindegy, hogy hogyan!

Ha nem alszol eleget az puffadt és fáradt szemekhez vezethet másnap, és az sem mindegy, hogy milyen pozícióban alszol. A ráncok szempontjából a legideálisabb, ha a hátadon hajtod álomra a fejed, így a bőröd szépen kisimul reggelre. Ha az arcod a párnán van, használj selyem huzatot, az nem hagy nyomot.

10. A bőröd feszítésére sincs szükség!

A szemhéj kihúzásához, a rúzsozáshoz stb. nem kell túl feszíteni az arcodat, felhúzni a szemöldöködet vagy hatalmasra tátani a szádat. Ez mind feleslegesen nyújtja a bőrödet.

Forrás: womenshealthmag.com cikke alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...