2015.09.10. 11:41:54 14378 326

A praktikus mosószóda - Többet tud, mint gondolnád!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vízben rendkívül jól oldódó, lúgos kémhatású mosószóda nemcsak a mosáshoz hasznosítható, hanem a háztartásod számos területén igénybe vehető. Ha nyáron csak használtad a lakásod, akkor éppen itt az ideje, hogy kicsit rendbe tedd. Reméljük ez a 11 praktika hozzájárul.

Mosószóda - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosószóda

1. Felturbózza a mosószer hatását!

Ha ragaszkodsz a jól bevált mosószeredhez, de nem tiltakoznál az ellen, hogy még jobb mosóereje legyen, adj egy kanálnyi mosószódát minden mosáshoz. A kosz és a foltok még hatékonyabb eltávolításához azért is jó ötlet a mosószóda, mert még a vizet is lágyítja, így a mosógéped hosszabb életéhez is hozzájárulhatsz, kedvenc mosószeredből pedig kevesebbet kell használnod. Valljuk be, azért a mosószóda sokkal olcsóbb, mint egy új mosógép vagy a reklámokban szereplő csodaszerek.

2. Tisztítja és szagtalanítja a lefolyót!

Soha ne borítsd bele csak úgy magában..., mert úgytovábbi dugulást fogsz okozni. Helyette keverj össze 2 liter forróvízzel 3 ek mosószódát vagy akár 3 literhez egy csészényit. Ez a cucc majd szépen feloldja a zsíros lerakódásokat és karban tartja a lefolyót. Ha a kellemetlen szagokkal küzdesz, ne keress tovább! Ez a megoldás remekül szagtalanít!

3. Fertőtlenít is!

Lúgos kémhatásának köszönhetően a gombák és a baktériumok sem ússzák meg a tisztítást. A gyárilag előállított vegyszerekkel ellentétben a mosószóda kíméletesen hat, és kevésbé szennyezi a környezetet. A konyhában használt eszközök és a konyhapult fertőtlenítésére ideális megoldás, ha 5 liter forró vízben elkeversz 2 púpos evőkanál mosószódát. Ebbe aztán beáztathatod a fakanalakat, a deszkákat, sőt a befőttes üvegeket is. Pár percig hadd ázzanak, majd öblítsd őket le hideg vízzel, s szárítsd meg őket.

4. A zsíros tepsik rémálma

Bár alumínium edényekre és teflonra nem ajánlott, a többi lábos, tepsi, serpenyő hálás lesz érte. Mosószóda + forróvíz + 30 perc áztatás, némi súrolás és szebb lesz, mint új korában. Kipróbálhatod a sütőben valamint a gázon is, de viselj kesztyűt súrolás közben, mert a bőrt érzékennyé teheti, valamint kiszáríthatja.

5. Penész ellen

A kerti bútorok, a fa berendezések, a járólap és a csempe is profitálhat belőle, ha mosószóda penészölő hatását kiaknázod. 1 liter vízhez 1 evőkanálra van szükséged, ezzel a keverékkel lemoshatod a kezelendő felületeket. Ne felejts el kesztyűt használni!

6. Teás és kávés csészék tisztítása

„Azok a francos tanninok” makacs foltokat hagyhatnak a csészékben és a kancsókban. Áztasd be egy éjszakára mosószóda és meleg víz keverékébe a foltos dolgokat, majd egy sima szivaccsal töröld át reggel, öblítsd el és kész is.

7. A műanyag kiegészítők tisztítása

Fél csésze mosószódát oldj fel nagyjából 3,5 liter vízben, és mosd át ezzel a zuhanyfüggönyt, a szemetes kukát és a viaszos vászonterítőket. Miután végeztél, öblítsd le őket hideg vízzel. Nemcsak tiszták lesznek, de ismét higiénikus lesz a használatuk.

8. Mosogatás

A mosogatószereket simán helyettesítheted forróvíz és mosószóda keverékével, de arra vigyázz, hogy alumíniumhoz nem használható!

9. Fürdőszoba fertőtlenítése és tisztítása

A kád, a mosdókagyló, a csempe és a járólap is takarítható mosószódával. Súrolószerként is alkalmazhatod, vagy készíthetsz keveréket vízzel.

10. Hajkefék fertőtlenítése

1 liter forróvízbe tégy 1 kanál mosószódát, majd áztasd ebben a keverékben a hajkeféket, hogy megszabadítsd őket a zsír, korpa stb. lerakódásoktól.

11. Szivacsok fertőtlenítése

Mivel jó fertőtlenítő hatása van, a szivacsokat is beáztathatod egy forróvizes-mosószódás keverékbe, így tovább használhatod őket higiénikusan.

Forrás: onegoodthingbyjillee.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...