2015.10.16. 20:08:54 7604 212

A papírtáska is többre hivatott! Te mire használod még?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reklámszatyrokat természetesen újra hasznosítjuk: visszük magunkkal bevásárolni, abba gyűjtjük a szemetet, vagy abban visszük a munkahelyünkre az ebédet. De ezeken a maguktól értetődő dolgokon kívül még sokféleképpen újrahasznosíthatjuk őket. Most a papírtáskákhoz gyűjtöttünk egy-két ötletet.

Papírtáska - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Papírtáska

1. Segít, hogy hamarabb beérjen a gyümölcs, de tárolásra is jó

A papírzacskókba csomagolt alma, banán vagy avokádó gyorsabban beér, mintha csak úgy a konyhapulton tárolnád. A nyitott zacskó pedig biztosítja a szellős tárolást.

2. Csomagolni, bekötni

A könyveket, füzeteket is bekötheted vele, de akár ajándékcsomagolásra is használhatod. Simítsd ki, vágd fel, és használd a fantáziád: rajzolhatsz rá, vagy ki is színezheted! (Ezt a gyerekekre is rábízhatod.)

3. Koszorú

A papírzacskókból és táskákból koszorút is ragaszthatsz. Meglepően dekoratív dolgokat hozhatsz össze egy egyszerű barna papírtáskából.

4. Törékeny holmikhoz

Az újságpapíron kívül a papírtáskákat is használhatsz költözéskor a poharak és tányérok csomagolásához.

5. Papírtáskából vintage bútor restauráció

Papírtáska | goodhousekeeping.comPapírtáska | goodhousekeeping.com

A módszer egyszerűnek hangzik: gyűrd össze a papírtáskákat, majd áztasd be víz és fafelületekhez való ragasztó 1-1-es keverékébe. Simítsd el a felületen, amit restaurálni szeretnél – több réteget is tegyél egymásra -, és várd meg, amíg megszárad.

6. Ruhák és cipők szárításhoz

Ha nagyon eláztatok, vagy csak szeretnéd, hogy valami gyorsabban megszáradjon, gyűrd össze alaposan a papírtáskát vagy az újságpapírt, és tömd ki vele a cipőt, vagy fektesd rá a ruhát.

7. Ha nem hasznosítod újra, gyűjtsd szelektíven

A papírtáskákat ne dobd a szemetes kukába, inkább gyűjtsd össze és vidd el a szelektív papírgyűjtőbe.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...