2015.10.30. 16:23:00 18826 261

A műanyag flakon újrahasznosítása – kreatívak előnyben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Persze a háztartásban is praktikus dolgok készülhetnek a műanyag flakon segítségével, de igazán sokoldalúan a kreatív, kézműveskedéssel foglalkozó családanyák és gyerekek vagy spórolni vágyó fiatalok járnak jól az újrahasznosításával.

Műanyag flakonok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag flakonok

Ha szíveden viseled a környezetvédelmet, akkor különösen ajánljuk a következő projektek bármelyikének a megvalósítását. Minél kevesebb palack kerül a kukákba, annál jobb!

Váza

Ha hiányzik egy csinos és univerzális váza az otthonodból, akkor ez a könnyen elkészíthető darab pont jól fog jönni. A legjobb, hogy egy forintot sem kell kiadnod, és egy egyszerű műanyag flakonból elkészíthető. Íme a videó tutorial:

Katicabogár

Kisgyermekes anyukáknak délutáni foglalkozásnak jópofa feladat egy ilyen katicacsalád elkészítése. Csak arra vigyázzatok, nehogy elvágjátok a kezeteket! A flakon alját inkább felnőtt vágja le.

Karkötő

Ajándéknak, de saját bizsu-tárad gazdagítására is klassz ötlet.

Karácsonyfa

Úgyis közelednek az ünnepek, hasznosítsd újra a műanyag flakonokat egy ilyen szuper karácsonyfa dekoráció elkészítésével. Az sem baj, ha nem zöldek az üvegek, lefestheted őket.

Hópehely dekoráció

Szintén a közelgő ünnepre készíthető el. Ajándékba is adhatod, de az egész lakást kidekorálhatod vele.

Kertészeknek

A műanyag üveggel letakarhatod a palántákat, vagy azokat a növénykezdeményeket, amelyek extra védelemre szorulnak. Egyszerűen csak vágd le a tetejét és fordítsd rá a cserépre, vagy a földre. Ezenkívül ültethetsz is bele, például fűszernövényeket.

Madáretető

Műanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.comMűanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.com

Szúrj keresztül egy-két ceruzát a magvakkal megtöltött műanyagüvegen – ezekre szállhatnak le a kis madárkák. Készíts lyukakat ezek fölé, ahonnan elérhetik az eleséget.

Sütis doboz

Műanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.comMűanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.com

Maradt egy szelet a tortából, vagy csak kedveskedni akarnál valakinek egy apró finomsággal. Vágd körbe a papírtálcát, ragaszd celluxszal az üveghez és tekerd körbe egy szalaggal.

Megtartja a csizmaszárát

Műanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.comMűanyag flakon | fotó: goodhousekeeping.com

Helyezd el a csizmádban, hogy ne törjön meg a szára. Ha túl vaskos, vágd le a tetejét és az alját, majd vágd keresztül, és csavard fel, majd csomagold be valamibe, nehogy elvágja a kezed!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...