2016.05.01. 17:50:00 11585 335

A mosógépbe? Soha! – Ezeket a ruhadarabokat tartsd távol a gépedtől
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt hiszem, mi nők örökké hálásak lehetünk az automata mosógép feltalálójának. Nyilván a forgótárcsás, centrifugás változattal is tiszták lettek a ruháink, de azért sokkal kényelmesebb bedobni a gépbe a „göncöket” és néhány óra múlva tisztán kivenni. De nem minden ruhadarab szeret a mosógépdobban „pörögni”.

Amikor tilos a mosógép... - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Amikor tilos a mosógép...

Úgyhogy hiába bármilyen kímélő vagy lassú program, bizonyos esetekben a kezünkben lévő „mosóerőt” leszünk kénytelenek használni.

A kedvenc vászoncipőd

Persze, ilyenkor is a legegyszerűbb lenne csak bedobni a gépbe, és egy gyors programmal tisztává varázsolni a „lépőket”, ám félő, ezzel csak a cipők életét rövidítenénk meg. Talán a legkisebb gond lenne csak az, hogy a cipőfűző kirojtosodik. Ennél nagyobb baj, hogy elveszítik formájukat, és megszáradva kissé „el lennének csúszva”. Egyszerűbb, ha befújod egy vízlepergető spray-jel. Így megóvod őket a kosztól. Ha kicsit nagyobb, vagyis inkább makacsabb folttal van dolgod, egy kis vízzel, szappannal és egy kefével csodákra leszel képes.

Mosógép? Azt a bőr sem szereti!

A bőrből készült kabát, cipő, táska ne legyen a mosógépdob gyakori látogatója. Ezekhez vagy valamilyen speciális tisztítóhabot, - folyadékot érdemes beszerezni, vagy egy nedves kendővel lehet még őket áttörölni. Ha nagy a baj, és a kabátnak már nem elég sem a folyadék, sem a nedves ruha, beteheted a gépbe. Csak arra ügyelj, hogy kímélő programot válassz, mely 30 ⁰C-nál ne legyen melegebb, és a centrifugálást hagyd ki. Egy vállfán hagyd megszáradni.

Elegáns fejfedők veszélyben!

Míg a sapik mehetnek a gépbe pancsolni, addig a kalap, baseball sapka inkább hagyják ki ezt a fajta wellnessezést. Nagy az esélye, hogy kicsit vagy nagyon eldeformálódnának. A „keményebb” sapkáknál a legjobb, ha beáztatod, aztán kézzel kisuvickolod őket. Kalap esetében inkább válassz egy puha kefét a kosz eltávolítására.

Óvd a poncsód és a szövetkabátodat is!

Ha sokáig szeretnéd még hordani ezeket a ruhadarabokat, semmiképp se tedd őket mosógépbe. Ugyanis összemehetnek, vagy csak szimplán eldeformálódhatnak. Ilyenkor a megoldás lehet egy megbízható mosoda, vagy ha nagyon nincs más lehetőség, egy alacsonyabb hőfokú kímélő program. Fontos az is, hogy a megfelelő mosószert alkalmazzuk. Ha csak felületi szennyeződésről van szó, egy ruhakefe is jó szolgálatot tehet.

Hogy a kedvenc melltartód még sokáig ragyogjon

Ha biztos és kíméletes tisztaságot szeretnél a melltartóidnak, vagy kézzel kell kimosnod őket, vagy – ha mégis inkább a gépi mosást választanád – mindenképpen dobd be őket egy mosózsákba. Ez azért is lesz fontos, hogy a kapcsok ne akadjanak bele sehova, a pántok ne csavarodjanak össze, illetve a „beépített” szivacsok is megőrizzék eredeti formájukat.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...