2015.06.29. 16:53:03 7485 229

A magyar dinnye vásárlását ösztönzi a szaktárca
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jövő héttől már nagy mennyiségű magyar dinnye kerül a piacra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) arra kéri a vásárlókat, hogy ne Görögországból származó, hanem magyarországi dinnyét válasszanak - közölte a szaktárca hétfőn az MTI-vel.

Görögdinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögdinnye

A közlemény idézi Nagy Istvánt, az FM parlamenti államtitkárát, aki az idei dinnyekampány nyitórendezvényén azzal indokolta a magyar termény előnyben részesítését, hogy az frissebb a külföldinél, illetve az ágazat 11 ezer családnak ad megélhetést.

Magyarországon 2014-ben - becslések szint - 6 ezer hektáron termeltek görögdinnyét a gazdák, ezen a területen 220 ezer tonna volt a termés. Sárgadinnyét megközelítőleg 500 hektáron termesztettek, a teljes termés 17 ezer tonna körül alakult.

Az FM az elmúlt években bevezette a kereskedelmi regisztrációt, továbbá a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szezonról-szezonra kiemelt ellenőrzéseket folytat a dinnyeágazat szereplői körében a feketegazdaság visszaszorítására - emlékeztet a közlemény.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...