2016.05.16. 12:52:43 9781 313

A mágikus kis kefe – Avagy mire jó még a fogkeféd a szépségápolásban?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minimum 1 tartalék fogkefe mindig van otthon, ha esetleg vészhelyzet lenne, és az éppen használatban lévőt be kellene fogni egy kis házimunkára. Például a használt fogkefét rendkívül jól lehet alkalmazni a mosógép mosószeres tartályának tisztítására. Az újat meg fogmosásra… és vagy még 1000 féle dologra.:-)

Fogkefe - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogkefe

Mert ez az aprócska kefe nem csak a fogaid csillogóvá varázsolására alkalmas, de a szépségápolás más területein is jól jöhet.

Fogkefe, mint „fodrászkellék”

Ha copfba fogod a hajad, előfordul, hogy az apróbb szálak szanaszét állnak a fejeden. Ilyenkor jól jön egy hajlakkal befújt fogkefe, amivel könnyedén lesimíthatod a rakoncátlan szálakat.

Ha a barnítókrém nem csak a bőrödön landol

Ha a nadrágodra, ruhádra kerül a színes krémből, csupán annyit kell tenned, hogy egy csésze meleg vízben elkeversz egy fél csésze citromlevet és egy evőkanál sütőport, majd a „szert” egy fogkefe segítségével óvatosan felviszed a foltra. A végén természetesen leöblíted.

Vékony hajszálakra

Ha vékonyka, „erőtlen” hajszálakkal áldott meg a sors, de egy kis tupírral dobnál a dolgon, jó szolgálatot tehet számodra egy fogkefe. Fújj a kefére egy kis hajlakkot és ezzel alulról fésüld a tincseidet a kívánt irányba.

Tisztítsd meg a hajszárítód

A hajszárító apró rései, főleg a hátsó rész könnyen beporosodhat, így kevésbé működik majd hatékonyan. A port ezekből a részekből egy fogkefe segítségével távolíthatod el.

Vészhelyzet esetén

Ha nyaralásra nem vittél magaddal körömkefét, a fogkeféd ilyenkor is jó szolgálatod tehet – persze, utána már nem használhatod eredeti funkciója szerint…

Mindent a csókos ajkakért

Ha úgy érzed, kicsit nem árt felfrissíteni ajkaid bőrét, radírozd át a fogkeféd segítségével. Nedvesítsd be a sörtéket és gyengéden dörgöld át velük a szádat.

Távolítsd el a felesleget

A körömágy bőrét levágni nem éppen szerencsés, ám azt sem szeretjük, ha ott éktelenkedik a körmünkön. Ha manikűröshöz most épp nincs időd elmenni, csak tégy egy kis körömolajat a körömágy bőrére, hagyd hatni és a kefével gyengéden töröld át.

A maszatos pillák ellen

Megesik, hogy a nagy sietségben kissé elcsúszik a kezedben a szempillaspirálod keféje és egy jókora csomót hagy a szempilláidon. Ilyenkor lehet életmentő egy fogkefe! Csak simítsd végig a pilláidon a kis sörtéket, ami szépen felfogja a felesleges festéket és ezzel még igézőbbé varázsolja szemeidet.

Fogkefe a szemöldöködre?

Pontosan, a rakoncátlankodó, folyton másfelé hajló szemöldököd csak simítsd át egy fogkefével. Máris tudják, hol a helyük!:-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!