2014.04.28. 13:00:00 7884 32

A londoni ismerős – élet külföldön
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek van legalább egy jó barátja, akinek az ismerőse Londonban vagy Angliában él. A külföldi munkavállalás olyan gyakori, hogy a fiatalok körében ma már az számít furcsának, ha valaki meg sem próbálja. Van, akinek bejön, van, akinek csak többszöri neki futásra sikerül és természetesen olyan is, aki feladja. Nem lehet csendben elmenni a jelenség mellett, hiszen Londont a tavalyi évben már a második legnagyobb magyar városnak kiáltották ki, egyes becslések szerint több mint 200.000 magyar él ott. Élmények külhonból.

Dübörög az élet Londonban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dübörög az élet Londonban

Örök vágyódás Magyarország után?

Nem egyszerű az élet odakint, bár vannak sikertörténetek és van, aki csodálatos karriert fut be. A honvágy azonban örök. Valahogy úgy van ez, mint a cigarettával. Leszoktál róla, de mindig vágyakozni fogsz utána, sőt, az álmodban füstfelhőbe burkolózol.

Akiknek sikerült…

„Én au pair-ként kezdtem, majd housekeeper-ként folytattam. Az eleje mindig nehéz. Nekem az első fél év pokol volt, utáltam a családot. De megérte. Aztán 2009 szeptemberében kezdtem el óvodában dolgozni, nursery assisstant-ként. Onnan egy másik óvodába kerültem, ahonnan ez év áprilisában átvettek a suliba. Most már tanárként dolgozok, helyesebben reception class teacher-ként. Hosszú volt az út, és öt évbe telt, hogy idáig feldolgozzam magam, de most már meg vagyok elégedve. És nem csinálnám másképp. Akkor sem, ha visszamehetnék az időben. Így öt év után már néha gondolkozok, hogy jó lenne hazamenni. Milyen a helyzet otthon?” Szilvi, London

„Mikor jutottunk volna el Mexikóba az otthoni fizetésünkből? Nem akarunk hazamenni.” Hanga és Peti, housekeepers, London

„Nagyon jól érzem magam, egyre több angol barátom van egy közös hobbinak, a biciklizésnek köszönhetően. Otthon esélyem sem volt a jólétre egy szakmunkás bizonyítvánnyal, itt kint már a harmadik bicómat veszem, és nem kell aggódnom a hó végén. :)” Dávid, gyári munkás, Bristol

... és akik hazajöttek

„Olyan mélyen voltam lelkileg, mint még soha életemben. Rájöttem, hogy erősebbek a gyökereim, mint gondoltam. Most nagyon jó itthon, de ki kellett mennem, hogy tudjam ezt értékelni.” Orsi, Kapuvár (előtte Tunbridge Wells, Anglia)

„Jó tapasztalat volt, de magyarok vagyunk, nekünk itt kell boldogulnunk.” Eszter, Budapest (előtte London)

„Már nagyon magányos voltam, 6 év után minden vágyam az volt, hogy hazajöhessek és összeköltözzek a barátommal, sétáljak a Baross úton és akkor látogathassam meg anyát, amikor csak akarom.” Zsuzsi, Győr (előtte London)

A londoni élet hangulatát jól vissza adja a vs.hu videója:

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...