2015.08.11. 11:30:47 10042 303

A krumplihámozási módszer, amit imádni fogsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell a burgonyahámozással itt bohóckodni, kérem! Van egy sokkal egyszerűbb módszer arra, hogy megszabaduljunk a héjtól, és még finomabb is lesz a krumpli. Ha a burgonya elkészítésében Te is a pucolást utálod a legjobban, és néha jobb lenne átugorni a procedúrát, próbáld ki ezt a módszert!

Burgonya - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya

A gyors ebédhez és vacsorához már csak a krumpli hiányozna, de nincs kedved hámozni? Ez a praktika nem hiányozhat a tarsolyodból! Kövesd ezeket a lépéseket.

  1. Mosd meg a burgonyát!
  2. Középen vágd körbe a héját: ne túl mélyen, szinte csak a felszínen. Legyen teljesen körbevágva.
  3. Közben forralj a vízforralóban vizet.
  4. Tedd egy lábosba a burgonyát, majd a forró vizet, és főzd meg egészben a krumplikat.
  5. Amikor megfőtt, tedd át hideg vízbe, hogy kihűlhessen egy kicsit.
  6. Ha már meg tudod fogni a felszínét, húzd le az egyik, majd a másik oldalról is a héját, középről felfelé indulva, mintha egy kis sapka lenne.

Nézd meg videón is a házi praktikát:

Gyorsabban összeállíthatod a rakott krumplit, a majonézes burgonyát és finom köreteket is készíthetsz.

Forrás: davehax via youtube.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?