2017.01.01. 17:35:02 8650 205

A következő napokban is marad a hideg, hó is várható
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Időjárás előrejelzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időjárás előrejelzés

Hétfőn északkeleten továbbra is megmarad a köd, másutt napközben javulnak a látási viszonyok. A ködben ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Késő délutántól észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, este főként északon gyenge havazás, délnyugaton kis valószínűséggel átmeneti ónos eső is lehet. Emellett délutántól a Dunántúl északi felén megélénkül, néhol megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 11 és mínusz 6 fok között alakul. A nappali maximumok a ködös területeken mínusz 4 és 0, másutt plusz 1-5 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós, sűrű köd veszélye miatt hétfőre figyelmeztetést adott ki a fővárosra és Pest megyére, továbbá Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Éjszaka szórványosan valószínű hószállingózás, gyenge havazás, Baranya, Somogy és Zala megyék déli részén tartósabban is eshet. Kedden napközben már csak néhol alakulhat ki futó hózápor, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, de helyenként megerősödik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és mínusz 2 fok között alakul, de északkeleten akár mínusz 9 fokig is hűlhet a levegő. Napközben 0-5 fok várható.

Szerdán szórványosan valószínű kisebb csapadék, többnyire havazás, nyugaton inkább havas eső, eső. Emellett viszont többfelé megerősödik, északon, északkeleten néhol viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Csütörtökön futó hózáporok mellett több-kevesebb napsütés is várható. Ekkor is nagy területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumértékek mínusz 2 és plusz 2 fok között alakulnak.

Pénteken is nagy területen lesz viharos a szél. Emellett napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 15 és mínusz 7 fok között valószínű. Napközben mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton kezdetben napos idő várható, majd délután, estefelé nyugaton és északon már előfordulhat havazás. A minimumhőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 10 fok között alakul, de a fagyzugokban akár mínusz 18 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 7 és mínusz 2 fok között valószínű, de északkeleten csak mínusz 10 és mínusz 7 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap többfelé valószínű havazás. Helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 14 és mínusz 4, a maximumhőmérséklet mínusz 6 és plusz 3 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...