2015.10.03. 14:30:27 8212 230

A kimaradt edzések nyomában – Okok a lustaságon túl
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eltervezni sem könnyű egy egyszerű, nem bomba testtel született földi halandónak, hogy hetente többször beiktasson valami rendszeres testmozgást az életébe, hát még ezt a rendszerességet tartani. Nem kis meló! Pedig micsoda kifogásokat vagyunk képesek kitalálni, hogy kihagyjuk egy-egy edzést.

Lustulás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lustulás

Az egész mögött természetesen a lustaság áll, de azt azért mégsem vallhatjuk be még magunknak sem, pláne nem a nagyvilágnak. Ezért aztán jönnek az abszolút jogos kifogások…:-) És Te mivel folytatnád a sort?

Mert egy kis „szépidő” nekem is jár

Igen az embernek néha szüksége van arra, hogy egy fárasztó, stresszes nap után tartson egy kis házi szépség-/wellnessnapot. Amikor végre beiktathat egy kis otthoni manikűr-pedikűrt, furcsa színű „trutyit” tehet az arcára, amitől majd még szebben ragyog, és igenis ki kell próbálni azt a hajpakolást, amit a héten hallott abban a műsorban. És persze, a kényeztető fürdő sem maradhat el. Sajnos, így a sportra aznap nem marad idő…

Végre összejött egy „tali” a barátnőkkel

Olyan ritkán sikerül időpontot találni egy kiadós beszélgetős, sütizős, teázós délutánra, amikor mindannyian ráértek. Az edzés miatt nem maradhatsz ki csak Te. Hiszen azt bármikor be lehet pótolni, de a találkozást nem.

Mert a konyhában szorgoskodni jó

Igen szuper lehet pizzát is rendelni, meg elugrani valahova enni egyet. De éppen ma, a kedvenc (baromi fárasztó, szétizzasztó) edzésed napján kedvet szottyant valamit összedobni, mondjuk egy pizzát, aminek természetesen a tésztáját is Te gyúrod. Így sajna, a mozgás ma is kimarad. De végülis a tésztagyúrás is valahol sport, nem?

Mert aludni igenis kell

Habár az a jó kis alakformáló óra szombat délelőtt van… de valamikor ki kell aludni a napi 10 órát. És amúgy is, fáradtan nem esik jól a mozgás sem…:-)

Mert néha kell egy kis agytorna

Annyira jó az a könyv, amit most olvasol (és már körülbelül 3 hete nem nyúltál hozzá), mindjárt a végére érsz, már csak alig 100 oldal, és muszáj megtudni, ki lesz a gyilkos. Majd holnap edzed a tested, ma az agyadon a sor!

Itt van az ősz, a szekrényürítés ideje

Olyan hideg van odakint, esik is, meg fúj is, és amúgy is szelektálni kellene a ruhákat. Eljött a válogatás és a szekrényürítés ideje, majd legközelebb mozgunk is. Amúgy ez is erős fizikai igénybevétel…

De most mihez kezdjünk az üresen tátongó szekrénnyel…?

Tessék, kisütött a Nap! Gyönyörű őszi napsütés, ilyenkor nem lehet egy edzőteremben izzadni. Meg amúgy is, leértékelés van a kedvenc üzletedben, a szekrényed is üresen tátong a nagy szelektálás után. Ez nem lehet véletlen!:-)

Összeállította: ssz

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?