2016.01.10. 20:18:47 9623 315

A jövő hét második felében ismét téliesre fordul az idő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A következő napokban továbbra is főleg esőre kell készülni, a hét második felében azonban újra téliesre fordul az idő. Havazás és lehűlés várható, vasárnap helyenként még nappal is csak mínusz 9 Celsius-fok lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzésből.

Ónos eső, eső, csúszós utak - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ónos eső, eső, csúszós utak

Hétfőn napközben elsősorban északon várható eső, késő délutántól azonban másutt is egyre többfelé valószínű eső, zápor. Délutántól sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-12 fok között alakul, délen lesz az enyhébb idő, a szélvédett északi területeken pedig a hűvösebb.

Kedden reggel, délelőtt mindenütt felszakadozik a felhőzet, és ezt követően változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként záporeső valószínű. Sokfelé megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 6-11 fokig melegszik a levegő.

Szerdán változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Elszórtan lehet záporeső, és többfelé megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4-9 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Délutántól, estétől egyre többfelé többfelé várható eső, északon havazás is. Helyenként erős széllökésekre is készülni kell. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, maximumhőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű.

Pénteken is megerősödhet a szél. Túlnyomóan borult idő várható, sokfelé valószínű csapadék: északon inkább havazás, délen kezdetben eső, majd arrafelé is egyre inkább hó. A lehulló csapadék mennyisége és halmazállapota még meglehetősen bizonytalan. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Szombaton az erős, helyenként viharos szél mellett szórványosan hózápor is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok között, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Helyenként vasárnap is lehet hózápor és a szél is megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között, de a havas, szélvédettebb, derült tájakon mínusz 15 fok alatt valószínű. Napközben is mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...