2016.05.04. 10:41:38 10190 304

A Johnson&Johnsonnak kártérítést kell fizetnie rákkeltő anyag miatt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Pár hónapon belül második kártérítési perét veszti el a Johnson & Johnson amerikai nagyvállalat, mert egy bíróság ismét úgy ítélte meg, hogy a nők által használt intim hintőpora rákbetegséget okoz.

Hintőpor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hintőpor

A híres amerikai Johnson & Johnsonnak ezúttal 55 millió dolláros kártérítést kell fizetnie egy petefészekrákban szenvedő asszonynak, mert a cég által forgalmazott hintőpor a bizonyítható oka a betegség kialakulásának.

A Missouri államban élő Gloria Ristesund perelte be a nagyvállalatot, amely első fokon elveszítette a pert, s a fellebbezés utáni, immár végleges ítélet - három hétig tartó tárgyalás után - kedden született meg. Ennek értelmében a nőnek a cég ötmillió dollár kompenzációs kártérítést és ötvenmillió dollár büntető kártérítést köteles fizetni.

A cég szóvivője, Carol Goodrich az ítélet kihirdetése után azt nyilatkozta, hogy a verdikt ellentmond a vállalat harminc éve tartó kutatómunkája eredményeinek, miszerint a kérdéses hintőpor biztonságos termék, nem okoz semmiféle betegséget. A szóvivő bejelentette egyúttal, hogy a cég újból fellebbezést nyújt be.

A Johnson & Johnson ellen jelenleg 1200 per folyik azért, mert a cég éveken keresztül elmulasztotta megfelelően tájékoztatni a vásárlókat arról, hogy intim hintőporának egyes összetevői kapcsolatba hozhatóak rákbetegségek kialakulásával. Emiatt a cég az idén februárban már egy 72 millió dolláros kártérítést kénytelen volt kifizetni egy petefészekrákban elhunyt asszony családjának.

A Johnson & Johnson egyes termékeit - így például a női intim-hintőport, a babaolajat, a baba-hintőport, vagy a sampont -, már évek óta az a hír lengi körül, hogy rákkeltő anyagokat tartalmaznak. A cég 2012-ben, társadalmi nyomásra, már kivont számos, a termékeiben megtalálható, vitatott hatású összetevőt - ezzel lényegében elismerve, hogy a termékek valóban károsak lehetnek az egészségre -, 2014-ben pedig beszüntette a bizonyítottan rákkeltő hatású formaldehid hozzáadását a samponjaihoz.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...