2015.03.12. 14:10:17 6875 166

A hűtlenség igazi okai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár egy párkapcsolat semmit sem ér kölcsönös bizalom nélkül, a szerelem nem tart örökké. Nehézkesen gyűjtött, bemondáson alapuló statisztikák szerint, mind a férfiak, mind a nők kb. 40%-a félrelépett már. Eddig főként a férfiak vezették a hűtlenségi listát, de az online párkereső oldalakon végzett felmérések szerint, lassan a nők is belejönnek, hogyan kell diszkréten alkalmi viszonyt létesíteni.

Megcsalás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megcsalás

Vannak, akik számára egy kis félrelépés belefér, mások számára kőbe vésett az esküvői fogadalom. Nem árt, ha tisztában vagyunk vele, hogy jómagunk és a párunk hogyan viszonyul a hűtlenség kérdéséhez. Rizikós téma, mint a házassági szerződés, de apróbb jelekből is olvashatunk.

Például ha nagyobb társaságban vagyunk, figyeljük meg, hogy viselkedik a párunk az ellenkező neműekkel. Visszahúzódó, kezdeményező, sőt flörtöl? Ha ezt épp akkor teszi, amikor a legnagyobb hévvel lángol a szerelem, akkor jó okkal számíthat arra, hogy kedvese még aktívabban keresi majd a többi hölgy / úr társaságát, ha a szerelmi láz elcsitult.

Miről árulkodik párod szerelmi előélete?

Intenzív és sokat hancúrozó alkat? Akkor ne számíts sok hűségre. Persze kivételek mindig akadnak, így Szabó Magda írónő férjnek egy rendkívüli szoknyapecér férfit választott (Szobotka Tibor írót), aki házasságuk után felhagyott más nők üldözésével. Legendás szerelem bontakozott ki a két művész között. Kivételes szerelmükkel szembemenve annak a tételnek, hogy a hűtlen mindig hűtlen marad.

Sokat segíthet a párkapcsolat boldog időszakának kiteljesítésében, a szerelmes lendület frissen tartásában, ha tudjuk, hogy milyen főbb okai vannak a csalásnak.

1. Egy kis változatosság

Ha a kezdeti nagy fellángolás elmúlik, és megszokottá válik a kedves alakja, sőt a párkapcsolat néhány rutinja, könnyen felborul az egyensúly: egyszer csak leereszkedik az unalom szürke függönye, és ide-oda cikázik a férfi szeme, izgalom után kezd kutakodni a nő.

Férfi logika - női beletörődés

A férfiak jelentős része, tisztelet a kivételnek, eleve természetellenesnek tartja a monogámiát (no nem Othellóra gondoltunk), és nem is várja el a hűséget, pontosabban nem várja el magától, hogy hű legyen. Legalábbis hű a szexben, hiszen a férfi logika szerint a szerelem más, és attól még hűnek lehet maradni a kedveshez, ha szexuális örömöket máshol keres - persze ezt a logikát nem alkalmazza fordítva: a szeretett hölgy legyen mindig hűséges. Ezt a felemás férfi logikát sok nő is elfogadja, még akkor is, ha egy nő számára a szerelem és a szex sokszor szorosabban összefonódik, mint egy férfi számára.

Nem csak a férfi a ludas

A hölgyek között is vannak, akik megunják partnerük testét, technikáját, de legjellemzőbben azt, ha már nem méltányolják, nem kívánják őket - ilyenkor más férfiak ölelő karjában találnak vigaszt. Ha egy nő úgy érzi, nem akarják, bizonyítékot keres arra, hogy el tudja-e csavarni más fejét. Hogy a vágy hiánya képzelt vagy valós? Hogy esetleg pont a nő az, aki valójában rendre visszautasítja a szexuális közeledést? Nos, a lényeg, hogy a hölgy hogy éli meg a helyzetet (a fejében dől el, vagy a tényleges történések irányítják).

Két tanulságot vonhatunk le

Egyrészt igyekezz olyan sokat dicsérni partnered, amennyit csak tudod. Több dicséret jobban összekapcsol (és több intimitásra ad lehetőséget). Másrészt, mivel a testünk az idő haladtával már szebb és feszesebb nem igazán lesz, néhány kellékkel, ruhadarabbal, különleges helyzettel, vagy romantikus, netán izgalmas helyszínnel hessentsd el időről időre az unalmat. Sting például rendszeresen beöltözteti feleségét, akivel 15 éve boldog házasságban és szexuális összhangban élnek. Igaz, náluk a tantrikus szex is az étlapon van.

2. Elhanyagoltság

Ha a nő vagy a férfi hanyagolja a partnerét, túl sokat törődik magával, akkor elmagányosodó partnere máshol próbálja megkapni, amit otthon nem kaphat meg. Férfiaknál klasszikus probléma, hogy olyannyira a karrierjükre koncentrálnak, hogy a nő, a család teljesen háttérbe szorul, alkalmi kapcsolattá válik (ami, bár ritkán, de a nőknél is kezd problematikussá válni).

A házimunka elveszi az időt a partnertől

A nőknél a partner hanyagolása tipikusan a családi élettel járó végeláthatatlan feladatok miatt történik meg - jellemzően a gyerekgondozás és a háztartási munkák miatt jut kevesebb figyelem a férjre. Hiába a jószándék, a kötelességtudat, a hanyagolás még hanyagolás marad a másik szemében.

Megoldás: együtt kell elfáradni

Jó esetben a férfi is kiveszi a részét a gyerekek neveléséből és az otthon körüli teendőkből - ekkor együtt fárad el a pár, hétköznap csak ágyba zuhannak, és egy hétvégi szex után, újra kezdődik az egész elölről. De ha a ház asszonya nem tudja kivitelezni a munkamegosztást, vagy mert a férfi nem partner, vagy mert mindent maga próbál elvégezni, akkor reménytelenül kimerült lesz, és maga ássa alá a házassági viszonyt azzal, hogy valóban nem lesz egy csepp energiája sem a kedvesére.

3. ‘Kiszerettem belőle’

Az unalom és az elhanyagoltság egyenes következménye lehet egy teljesen kihűlt kapcsolat. Sokaknál előfordul, hogy a párkapcsolat szekere csak gurul, gurul tovább, pedig már egyikük sem szerelmes a másikba, ‘csak’ szereti a másikat, vagy megszokta. Mégis együtt maradnak. Ilyenkor egy hús-vér - hűtlen - vonzalom teheti izgalmassá a barátivá halkult házasságot.

Ahány pár, annyi forgatókönyv

Hogy a félrelépésből nem lesz-e újabb kapcsolat sok mindentől függ. Eric Anderson amerikai szociológus szerint a hűtlenkedés épp annak a bizonyítéka, hogy a viszonyt folytató meg szeretné menteni a párkapcsolatát - hiszen el is mehetne, ott is hagyhatná kedvesét, de nem teszi, csak átmeneti megoldást keres. De, tehetjük hozzá joggal, az is lehet, hogy mindkét hűtlen fél házas és bonyodalmas a kilépés, vagy a hűtlenkedő gyáva új életet kezdeni, esetleg kényelmes ez így, ahogy van.

Megtérül a befektetett energia

Tagadhatatlanul bonyolult kérdés a párkapcsolatok dinamikája, de az is biztos, hogy akadnak olyan szerelmek, amik újra fellobbannak, ha több figyelmet szentelnek a partnerek egymásnak. A sikeres, boldog párkapcsolatokról valló nők és férfiak mind kiemelik, hogy milyen sok időt szentelnek egymásnak párjukkal. Ez rengeteg energiát kíván mindkét féltől, de mélyebb, teljesebb, boldogabb is lesz tőle a szerelem.

Forrás: dormeo.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...