2015.12.07. 08:37:46 9029 207

A héten is borús lesz az idő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem várható komoly lehűlés, de többnyire borús lesz az idő. Többször lehet tartós köd, ködszitálás, olykor eső is, de havazás nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Borús idő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borús idő

Hétfőn az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult, párás idő lesz, de az Alpokalja térségében kis eséllyel helyenként felszakadozhat a felhőzet. Főként keleten és a magasabban fekvő területeken, valamint a Dunántúl délnyugati területein lehet ködfoltokra számítani. Számottevő csapadék nem várható, azonban néhol, elsősorban az Alföldön előfordulhat szitálás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet jellemzően 4-7 fok között alakul, de a felhőzet felszakadozása esetén a Nyugat-Dunántúlon 10 fok közelébe melegedhet fel a levegő.

Kedden és szerdán túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálással. Szerda estétől északon esőre is számítani lehet. A minimumhőmérséklet mindkét nap 0 és plusz 5 fok között valószínű. Kedden a nappali maximumok várhatóan 4-9, szerdán 3-8 fok között alakulnak.

Csütörtök reggel keleten néhol még előfordulhat eső, majd megszűnik a csapadék és egyre többfelé kisüt a nap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 4-9 fok között alakul.

Pénteken az ország nagyobb részén borult, párás idő lesz, nagyobb eséllyel a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Néhol szitálás előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között, napközben plusz 2-7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhol kevésbé, másutt erősebben felhős lesz az ég, több helyen párás, ködös lehet az idő. Szombaton még néhol szitálás, kisebb eső is kialakulhat, vasárnap már nem valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Szombaton plusz 3-9, vasárnap 2-8 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...