2014.11.19. 13:00:00 6595 28

A használt autók is megbízhatóak
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy idei felmérés szerint a korábbi években jellemzőnél kevesebb a meghibásodás a használt autók között. A kategóriákra lebontott megbízhatósági versenyt a Mercedes nyerte ebben az évben.

Mercedes SLK | Fotó: wikipedia.org - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mercedes SLK | Fotó: wikipedia.org

Évek óta először újra a meghibásodások számának csökkenését tapasztalták a TÜV (az egyik legismertebb minősítés Németországban a minőségügy és biztonságtechnika területén) szakemberei a szokásos éves megbízhatósági felmérésük elkészítése közben. Komolyabb gondokat idén csak a vizsgált autók 23,5 százalékánál tapasztaltak, szemben a tavalyi 24,9 százalékos aránnyal. A felmérés készítői szerint a javulás két okra vezethető vissza: az új autók egyre jobb minősége mellett a tulajdonosok is jobban odafigyelnek a karbantartásra.

A németországi műszaki vizsgák eredményei alapján összeállított TÜV-statisztika minden évben korosztályokra bontva ad képet az autók meghibásodásra való hajlamáról. Az eredményeket nagy figyelemmel követi az autóipar és a használt autó vásárlását tervezők is, bár kritikusai szerint a felmérés nem annyira az autókról, mint azok tulajdonosairól ad képet, hisz tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy ki milyen állapotban viszi műszaki vizsgáztatni az autóját.

ELÖL NÉMET AUTÓK, HÁTUL DACIA ÉS OLASZOK

Az első tíz helyen idén kizárólag német autómárkák modelljeit találni a legfeljebb három éves példányok között. Az összes autó közül a Mercedes SLK okozza a legkevesebb gondot, a vizsgált SLK-k mindössze 2,4 százalékánál fordult elő valamilyen komolyabb meghibásodás. Ez a valaha mért legalacsonyabb arány a felmérés történetében. A tavalyi győztes Opel Meriva idén sem szerepelt rosszul, a legmegbízhatóbb egyterű lett, korosztályában pedig a 17. helyen végzett. Ugyancsak eltűnt az első tízből a tavaly különösen jól szerepelt két japán modell is: a Mazda2 idén a 11. helyen végzett 5 százalékos hibaaránnyal, a Toyota IQ viszont egészen a 45. helyig csúszott vissza 6,9 százalékos meghibásodási rátával a legfeljebb három éves kocsik korosztályában.

A hároméves és fiatalabb autók sorának végén újra a Daciát és az olasz márkák modelljeit találjuk: a 100-ból 15,7 autónál gondot okozó Dacia Logannál alig valamivel megbízhatóbb az Alfa Romeo Mito (15,6 százalék), a harmadik legrosszabb pedig a Fiat Panda 14,8 százalékkal.

A 3-5 éves autók között a Mazda3 érte el a legjobb eredményt a vizsgákon, 100-ból 5,4 autóval volt csak gond.

IDŐSEBB KORBAN A JAPÁNOK IS A LEGMEGBÍZHATÓBBAK KÖZÖTT

Három év fölött megjelennek a japán típusok is az élmezőnyben. 3 és 5 éves kor között a Mazda3 a legmegbízhatóbb az idei felmérés szerint, de a Toyota Avensis és a Toyota IQ is odafér még a dobogóra. Ötéves kor felett a tavalyi eredményekhez hasonlóan megint a Porsche 911-es tarol, még a tízéves példányoknak is kevesebb mint 15 százaléka állít be komolyabb meghibásodásokkal a műszaki vizsgára. Ugyanez a szám 9-11 éves autók mezőnyében legutolsóként végzett Mercedes M-osztály esetében 44,8 százalék, azaz majdnem minden második első M-osztállyal gondok akadtak a műszakin.

A tavalyi eredmények ismeretében ez persze nem meglepetés, akkor is a szakértő körökben kezdetektől fogva pocsék minőségéről ismert első generációs Mercedes M-osztály zárta a sort. Az első generációs Volkswagen Sharan és a vele műszakilag azonos Ford Galaxy rossz eredményei szintén megegyeznek az egy évvel korábbi tapasztalatokkal, ahogy az is, hogy a lista végén többnyire Fiatok, Renault-k, Citroënek és Chevrolet-k szerepelnek minden korosztályban.

Porsche 911 | Fotó: wikipedia.orgPorsche 911 | Fotó: wikipedia.org

Öreg autóban a Porschénak nincs párja. Hét év felett mindek korosztályban a 911-es győzött.

HATBÓL HÁROM KATEGÓRIÁBAN A MERCEDES VÉGZETT AZ ÉLEN

Bár az autók korának előrehaladtával egyre valószínűbb a meghibásodások előfordulása, a vizsgált kocsik 63,9 százaléka gond nélkül ment át a vizsgán, 12,5 százalékuknál pedig csak apró hiányosságokat jegyzett fel a statisztika. Leggyakrabban egyébként ezúttal is a világítással akadt gond a vizsgákon, többnyire a hátsó lámpák kiégett izzóit kifogásolták a vizsgabiztosok.

Most először kategóriánként is kihirdették a leginkább megbízható autók listáját. Eszerint a kisautók között a Mazda2, az egyterűeknél az Opel Meriva, az alsó-középkategóriában az Audi A3, a középkategóriában a Mercedes C-osztály, a szabadidő-autók között a Mercedes GLK, a sportkocsiknál pedig az összesítettben is a legjobb eredménnyel végző Mercedes SLK lett a legjobb.

Idén 226 autótípus szerepel a listán öt korcsoportra osztva, 8,5 millió, 2013 júliusa és 2014 júniusa között elvégzett németországi műszaki vizsga adatai alapján. A vizsgált autók 40 százaléka tíz évesnél idősebb volt.

Audi A3 | Fotó: wikipedia.orgAudi A3 | Fotó: wikipedia.org

Idén először méretkategóriák szerint is kihirdették a sorrendet. A kompakt kocsik között az Audi A3 lett a legmegbízhatóbb

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ha holnaptól letennénk… – Életünk autók nélkül

A 21. században a saját gépjármű birtoklása kitüntetett helyet foglalt el az emberek életében. Az autó azon kevés modernkori találmány közé sorolható, amely gyökeresen átformálta, átrendezte az életünket. Erőteljes befolyást gyakorol(t) mind az egyének életvitelére, mind pedig a gazdaságra. A kezdetben csak néhány kiváltságos számára megengedhető automobilok idővel futószalagon gyártott, megfizethetővé vált termékekként vittek korábban elképzelhetetlen kényelmet sokak életébe. Mennyire nőttek hozzánk ezek a „fém retikülök”?

Telefon- és internetfüggőség – A technológián innen és túl

Egy tavalyi felmérés szerint a világ lakosságának több mint 60 százaléka rendelkezik már internet-hozzáféréssel, és nagyjából 6 milliárd ember birtokol okostelefont. A technológia radikális módon átrendezte az életünket, és temérdek előnnyel jár, ha újabb, a mindennapjainkat megkönnyítő innovációkkal örvendeztetnek meg bennünket. Azonban a technológia kínálta számos előny mellett nem árt, ha azzal is szembenézünk, hogy mennyire sebezhetővé is formálhat bennünket.

Mit jelent ma műveltnek lenni?

Nem könnyű a műveltségről beszélni egy olyan világ berendezkedésben, melyben manapság élünk. A technológia radikálisan megváltoztatta az életünket, az internetnek köszönhetően Földünk „faluvá” zsugorodott. Joggal merül fel a kérdés, hogy a klasszikus tanulási-tanítási modellek felvérteznek-e bennünket olyan képességekkel, amelyek segítenek az újszerű térben kellőképpen helytállni?