2015.07.23. 15:30:18 12181 143

A hajdúsító trükk, amit vékonyszálú hajjal ismerned kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt szoktam mondani, hogy nem kevés a hajam, csak vékony szálú. És ez tényleg így is van, hiszen van ott haj bőven, de olyan kis finom szálakból áll, hogy azt egy bébi is megirigyelné. Nem szeretem hajformázókkal felturbózni, hiszen akkor elveszíti a puhaságát, de a dúsabb hatás azért nem lenne ellenemre.

Elegem lett abból, hogy csak frissen mosva áll valahogy a hajam, így elkezdtem kutakodni az interneten (hol máshol?:)), hogy mit lehetne tenni ez ügyben. Nagyon megörültem, amikor ezt a hajdúsító trükköt olvastam a goodhousekeeping.com oldalán, amit rögtön kis is próbáltam.

Nem kell hozzá más, csak egy tiszta és száraz fogkefe (amit előtte és utána sem használsz másra). Nekem is furcsa volt elsőre, de a sűrű sörték egyértelműen hatékonyabbnak bizonyultak a vékony szálú hajamhoz, mint bármilyen tupírfésű, és könnyebb volt kezelni is. Szóval a módszer:

  1. Válaszd el a hajad a szokásos választék mentén, de pár centiméterrel arrébb.
  2. Fogj itt egy tincset a kezedbe, és tupírozd meg (azaz fésüld apró mozdulatokkal visszafelé) a tövét (és fölötte úgy 2-3 centivel) a fogkefével mindkét oldalon. Ismételd meg a választék mentén végig. Ha úgy gondolod, hogy még elfér egy kis volumen, akkor menj még egy sort lefelé.
  3. Ezután a szokásos választékod másik oldalán is tégy így. A végén rendezd el a hajadat. A lényeg, hogy legtetejét ne tupírozd meg, hiszen az fogja elrejteni a kusza kis alsó tupírréteget.
  4. Ha tartós eredményre vágysz, akkor lakkozz közvetlenül a tupírrétegekre.

Nem kell, hogy az összes hajat áttupírozd, már egy kevés is tartást fog adni neki, és mindenképpen dúsabbnak tűnik majd. Persze, ha 80-as évek partira készülsz, akkor adj bele apait-anyait és a hajlakkot se sajnáld. ;)

A trükköt nemcsak vékony szálú, hanem gyérülő hajjal is kipróbálhatod.

Cikkajánló - egy kis humor: 10 dolog, amit csak a bongyor és drót hajú nők érthetnek

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...