2014.05.03. 18:00:00 4332 20

A Fidesz az akác miatt is harcban áll Brüsszellel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Európai Parlamenti választások előtt pár héttel jelentette be Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő, hogy az akác és az akácméz hungarikummá minősítésével és az erdőtörvény módosításával is védené (az amúgy Európában nem őshonos) magyar akácot a kormánypárt.

Magyar akác. - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magyar akác.

Százezer ember munkája

Glattfelder szerint a bükkönyformák alcsaládjába tartozó fafajta százezer embernek ad munkát, így az ő megélhetésük kerülne veszélybe, ha az Európai Bizottság elrendelné a Robinia pseudoacacia visszaszorítását. A pénteki sajtótájékoztatón Glattfelder Béla azt mondta, akár már május közepén bekerülhet a hungarikumok közé az akác és az akácméz, ami azért fontos, mert e helyi védelmet az Európai Bizottságnak figyelembe kell vennie az úgynevezett idegenhonos özönfajok listájának összeállításakor. A fideszes képviselő módosítaná az erdőtörvényt, mert abban az akác „veszélyes, idegenhonos fajtaként” jelenik meg.

Az EP-képviselő már februárban „akáckoalícióról” beszélt, márciusban pedig részben sikerült is blokkolni az uniós kezdeményezést.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...