2015.11.30. 10:41:47 10156 262

A fiatalság megőrzésének 10 természetes módja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem maradunk örökké fiatalok, ezt mindenki tudja, így ennek a titkát nem adhatjuk át Neked. De megoszthatunk veled 10 tippet, amiről a szakértők úgy vélik, hogy segíthetnek az öregedés folyamatának lelassításában, így sokáig fiatalosan érezheted magad, testben és lélekben egyaránt!

Egészséges nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges nő

1. Stresszelj kevesebbet, pihenj eleget és meditálj!

A kutatások szerint a stressz fizikai változásokat idézhet elő a testben! Az adrenalin és a cortisol hormon szintjének emelkedése megemeli a vérnyomást és a szív gyorsabban ver. A probléma ezzel csupán annyi, hogy a mai világban a stresszorok gyakorlatilag folyamatosan jelen vannak az életünkben, és nem csak átmenetileg idéznek elő ilyen változást a testben. A munkahelyi stressz, a pénzügyi gondok, vagy egy olyan apróságnak tűnő dolog, mint a közlekedési dugók folyamatos stressz-utánpótlást biztosítanak. A betegek 60-90%-a valamilyen stresszhez köthető problémával keresi fel az orvosát: idegesség, depresszió, bipoláris problémák, inszomnia, magas vérnyomás, szívroham – ezt mind a stressz okozza dr. Herbert Benson, bostoni kutató szerint.

Íme, egy egyszerű és hatékony módszer a meditálásra: válassz egy mantrát, ez lehet egy pozitív töltetű szó vagy mondat, zárj ki minden zajt, hunyd le a szemed és tíz percen keresztül mondogasd ezt magadban. Ismételgesd! Ha valami más is bekúszna a gondolataid közé, ne legyél ideges miatta, egyszerűen vedd tudomásul (Oké.), és ismételgesd tovább a mantrád. Ezt akár naponta kétszer is megismételheted. Úgy gondolod, hogy nincs erre időd? De van! Hiszen idő mindig arra van, amire szeretnéd, és ez nagyon fontos dolog!

2. Fogyassz több Omega-3-at!

A dióban és a magvakban, a tengeri halakban, az olívaolajban is megtalálod ezt a jótékony zsírfajtát. Ez segíthet a hangulatingadozások elkerülésében, segíthet a gyulladáscsökkentésben, és még a csontok erősítésében is. Az omega-3 a bőr egészségének megőrzésében is egyedülálló, így jól teszed, ha minél többet fogyasztasz belőle. Naponta körülbelül 2 grammra van szükséged, ezt gyakorlatilag nevetve elfogyaszthatod. Egy adag lazac 6,9 g-ot tartalmaz, egy maroknyi dió kb. 9 g-ot, bár a jelenlegi kutatások azt támasztják alá, hogy a halakban található olaj jobban hasznosul, mint a növényi forrásból eredő. Ha mégsem sikerülne eleget fogyasztanod, étrendkiegészítő formájában is kapható, de mindig jobb a természetes forrás. :)

3. Kelj fel a kanapéról!

Ne legyél lusta! A rendszeres testmozgás nemcsak abban segít, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól, vagy hogy feszesebbek legyenek az izmaid – bár kétségkívül ez is egy óriási pozitívum - , de ezenkívül az agyműködésre is kedvezően hat. Kitisztulnak a gondolatok, segíti a koncentrációt és hatékony a stressz ellen is. Gondoltad volna, hogy napi 10 perc séta akár 40%-kal csökkentheti az Alzheimer kialakulásának az esélyét is?

4. Élj szenvedélyesen!

Szeress igazi szenvedéllyel, mert a szenvedély olyan, mint a drog. Ez a központi motiváció a tevékenységeinkhez. Ha képes vagy arra, hogy teljes odaadással végezz dolgokat, az jót tesz az önbizalmadnak és még az immunrendszerednek is. Egy szeretetteljes, szenvedélyes szerelmeskedés képes arra, hogy csökkentse a stresszt és a nyugtalanságot, a szimpla fizikai közösülés nem jár ugyanilyen előnyökkel.

Őrizd meg a szenvedélyt partnereddel, és keress más tevékenységeket is, amit igazi szenvedéllyel űzöl, legyen az akár az olvasás, a futás, a festés, az írás. Bármi, amitől reggel úgy érzed, hogy alig várod, hogy elkezdődjön a nap! Ne engedd, hogy az unalom vegye át az uralmat!

5. Igyál vörösbort!

Számtalan előnye van a vörösbor fogyasztásának, amelyről itt a PROAKTIVdirek magazinban is beszámoltunk már nektek. Csak arra vigyázz, hogy mértékkel fogyaszd, jelenleg az ajánlott mennyiség, egy maximum két deciliternyi.

6. Jógázz!

Több energia, jobb testtartás, hajlékonyság, jobb közérzet, kevesebb stressz – csak néhány a jóga előnyei közül. Nem minden jóga egyforma, vannak dinamikusabb, nehezebb és kevésbé megterhelő, szinte gyógytorna jellegű formák, így mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban passzoló stílust. A jógázás során belülre is figyelned kell, amely sejtszinten is pozitív hatásokkal jutalmazhat meg, még az emésztésed is javulhat, könnyebben megszabadulhatsz a méreganyagoktól is, és segít tovább fiatalon tartani a sejtjeidet. Egyszer próbáld ki, nem fogod megbánni!

7. Egyél több gyümölcsöt!

Azok a bizonyos szupergyümölcsök valóban segíthetnek! A gránátalma például segíthet a bőr védelmében az UV-sugarak ellen, ezenkívül csökkentheti az Alzheimer betegség kialakulásának esélyét, a vérnyomásra, a koleszterinszintre és az ízületekre is jó hatással lehet.

A gránátalmán kívül a szárított goji bogyó Tibetből is fantasztikus hatással bír! Több vas van benne, mint a spenótban, több C-vitamin, mint a narancsban, és jó karotin forrás, ezenkívül 18 -féle aminósavat tartalmaz, kalcium, magnézium, cink, szelén, E- és B-vitaminok egész sorát szolgáltatja! Összességében a libidó, a memória és az egész immunrendszer profitálhat abból, ha naponta elfogyasztasz egy maroknyit. Legyen ez a tízórai nass!

8. Igyál zöld teát!

A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait naphosszat sorolhatnánk, és nem érnénk a végére, mivel újabb és újabb kutatások születnek róla, amely mind azt bizonyítja mennyire hasznos ez az ital. Ha lehet, jó minőségű, szálas zöld teát fogyassz, ha bírja gyomrod, akkor naponta akár 2 csészével, így hozhatod ki a maximumot belőle!

9. Vigyázz a bőrödre!

A ráncok megjelenése az öregedés egyes számú jele. Különböző trükkökkel és készítményekkel csökkentheted a ráncokat, késleltetheted megjelenésüket és biztosíthatod bőröd rugalmasságát. A retinol, a C- és E-vitaminos készítmények, a napsugárzás elleni védelem biztosítása, valamint a bizonyos rossz szokások kiküszöbölése mind segíthet ebben.

10. Dolgoztasd meg az agyad!

A keresztrejtvények, a Sudoku és más logikai játékok segítségével játszva segíthetsz az agyadnak, hogy fiatal maradjon. A kutatók szerint már egy kéthetes aktív program is segíthet a memória javításában.

Forrás: fitnessmagazine.com cikke alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...