2017.01.16. 17:00:14 24061 386

A Dr. Steinberger féle méregtelenítő kúra – 5 nap, 5 lé!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mérgező anyagok szervezetbe bejutását tudatos és egészséges táplálkozás révén lehet csökkenteni, ám sajnálatos módon, a jelen kori környezeti tényezők mellett megszüntetni lehetetlenség. Az egészséges életmód természetesen segítene abban, hogy a káros élelmiszer adalékanyagok ne kerülhessenek be a szervezetünkbe, ha ez lenne az egyetlen forrása a méreganyagoknak, ám sajnos nem így van.

Zöldséglevek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldséglevek

Alapvetően az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, és rendszeres mozgással tarkított életmód kialakítása legyen a célod, s akkor nem lesz szükséged méregtelenítő kúrákra, ám, ha szükséged van a kezdő löketre, akkor ez a kúra jó bevezetés lehet.

Mikor nem javasolt a méregtelenítés?

Amennyiben valakinél alapvető egészségügyi rendellenességek állnak fenn, vagy folyamatos kezelést igénylő krónikus betegséggel küzd, akkor a méregtelenítés otthon kizárólag szakorvosi javaslatra és annak felügyelete mellett történhet. Továbbá a méregtelenítés otthon egyáltalán nem javasolt várandós és szoptatós kismamáknak, illetve gyermekeknek sem.

Az alábbiaknak az ismerőseim körében most nagyon népszerű Dr. Steinberger féle méregtelenítő kúrát mutatnám be nektek:

A kúra

A kúra 5 napos, amely során minden napra 1-1 üveg zöldség,- vagy gyümölcslé elfogyasztása a cél. Emellett napi 3 l vizet kell meginni és minden étkezéshez 1-2 szelet rozskenyeret szabad fogyasztani.

Napi elosztás:

Reggeli: 1,5 dl Dr. Steinberger lé és 2 szelet rozskenyér
Tízórai: 1,5 dl Dr. Steinberger lé és 1 szelet rozskenyér
Ebéd: 1,5 dl Dr. Steinberger lé és 2 szelet rozskenyér
Uzsonna: 1,5 dl Dr. Steinberger lé és 1 szelet rozskenyér
Vacsora: 1,5 dl Dr. Steinberger lé és 2 szelet rozskenyér

Első nap – búzafűlé:

A búzafűnek magas klorofill tartalma van, ezáltal dúsítja vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, ez segít a gyulladások megszűntetésében. Hatóanyagai révén a búzafű az egész szervezet működését jótékonyan befolyásolja. A káros anyagokat is lebontja a szervezetünkből, így intenzíven méregtelenít.

Második nap – bio zöldséglé:

A többféle zöldséget és fűszernövényt tartalmazó kalóriaszegény lé rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Harmadik nap – ananászlé:

Az ananászt régóta használják a fehérjék emésztésének megkönnyítésére, a kevés gyomorsav okozta panaszok enyhítésére. Az emésztési zavarok leküzdését a niacin és a B12 tartalma teszi lehetővé. Sok karotint és C-vitamint tartalmaz, melyekből a szervezetünk A-vitamint állít elő. Az ananászban található nátrium a sav-lúg egyensúly fenntartásához járul hozzá.

Negyedik nap – céklalé:

Erős vérképző hatása mellett különösen a májra van jó hatással, mivel a méreganyagok lebontása során felszabaduló szabad gyököket semlegesíti a benne található antioxidánsok által.

Ötödik nap – répalé:

A répa közismerten nagyon hasznos táplálékunk, pl. immunerősítő, védi a szem és a fogíny egészségét. A méregtelenítés során szintén a máj megfelelő működését segíti elő, az egyik legjobb fogyasztó ital. A-vitamin forrás.

Ezt tapasztalhatod a diéta során

A kúra során átmenetileg felléphet fejfájás, izom,- és ízületi fájdalom is. Ám a közérzet és az emésztés általános javulása miatt érdemes átvészelni ezt az 5 napot. A kúra segítheti a kávéról, és esetleg a cigarettáról történő könnyebb leszokást is. Ez alatt az 5 nap alatt 2-3 kiló súlycsökkenést lehet elérni, de ez az állapot csak akkor tartható fenn, ha nem térünk vissza az eredeti táplálkozásunkhoz. Érdemes a továbbiakban vitamindús és rostban gazdag táplálkozásra áttérni, valamint bevezetni valamilyen testmozgást a napi rutinba. Így az elért egészségi állapot hosszútávon fenntartható lesz.

Forrás: drsteinberger.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!