2015.04.07. 19:51:46 15574 381

A csirkeszárny, amit a férjed is imádni fog
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokaknak nem tartozik a kedvencei közé a csirkeszárny, mert csontos. Kevés a hús rajta, és ahhoz képest sok vele a "munka". A megfelelően elkészített csirkeszárny falatkáknak azonban biztos sikere lesz a még a vendégeknél is. Vigyázat! Csípős!

Csípős csirkeszárny - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csípős csirkeszárny

Gyömbéres-fokhagymás csirkeszárny - recept

Hozzávalók:

  • 2,5 kg csirkeszárny
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 teáskanál csípős szósz
  • 2 teáskanál étolaj
  • liszt

A szószhoz:

  • 3 gerezd fokhagyma gerezd
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chili szósz vagy fél teáskanál darált chili (elhagyható)
  • fél csésze almaecet
  • 1 teáskanál szójaszósz vagy fűszerek ízlés szerint,

A csirkeszárnyakat három részre vágjuk, a végét félre tesszük leveshez, a középső és a belső combocskát pedig sózzuk, borsozzuk valamint összerázzuk egy kis étolajjal is. Utána lisztbe forgatjuk, majd kiolajozott tűzálló tálra helyezzük őket. Lespricceljük egy kis olajjal a tetejüket is, és 200 fokos, forró sütőben fél óra alatt ropogósra sütjük őket. Közben egyszer átforgatjuk.

Amíg megsülnek, elkészítjük a fokhagymás bevonatot. A hozzávalókat egy kis lábosban összeforraljuk, majd az elkészült szárnyacskákat beleforgatjuk.

Nézd meg videón az elkészítését!

A videó útmutatóban nagyon jó tippeket láthatsz!

Forrás: foodwishes.blogspot.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?