2015.04.10. 16:44:33 6047 187

A Beva kártalanítja a Quaestor fiktív kötvényeseit
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kártalanítja a Quaestor Értékpapír Zrt. fiktív kötvénnyel rendelkező befektetőit a Befektető-védelmi Alap, a Beva igazgatósága a jegybank kezdeményezésére pénteki ülésén döntött erről - közölte a Beva az MTI-vel.

Csőd - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csőd

Az igazgatóság a két független jogi szakvéleményt is figyelembe véve hozott olyan döntést, hogy a fiktív kötvénnyel rendelkező ügyfelekkel szemben fennáll a Beva kártalanítási kötelezettsége.

A közlemény szerint a Beva igazgatóságának döntése nem terjed ki a kártalanítás részleteire, azokat a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolását követően lesz lehetőség tisztázni.

Hangsúlyozzák, hogy az érintett ügyfeleknek nincs azonnali teendőjük. A kártalanítási igények bejelentése a felszámolás elrendelése után, és a Beva erre vonatkozó felhívását követően lesz aktuális. Hozzáteszik, hogy a Beva ugyanakkor megtesz mindent azért, hogy a károsult ügyfelek a lehető leghamarabb hozzájussanak a kártalanítási összeghez.

A Quaestor Értékpapír Zrt.-hez március 10-én felügyeleti biztost rendelt ki a jegybank és részlegesen felfüggesztette a tevékenységét a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt. A cég felszámolását még nem kezdeményezték. Az ügyben rendőrségi nyomozás is indult március 11-én.

A jegybank vizsgálata szerint a csoporthoz tartozó Quaestor Hruria Kft. mintegy 210 milliárd forint vállalati kötvényt bocsátott ki, ebből 150 milliárd forintnyi fiktív kötvénykibocsátás volt. A kötvényeket a csoport értékpapír-kereskedő cége, a Quaestor Értékpapír Zrt. forgalmazta.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...