2014.12.04. 08:12:58 4480 17

A 80-as évek popzenéje - újrahangolva!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mai előadókkal, mai hangzással újra élvezhetjük a 80-as évek popzenéit. A napokban jelent meg a Sounds of the 80s című dupla lemez a BBC Radio 2 gondozásában, amelyen egy sor mai sztár énekli a 80as évek klasszikus slágereit. Hallhatod többek között Dido, Katie Melua, a Kaiser Chiefs, a Manic Street Preachers, Kylie Minogue, Ed Sheeren és James Blunt hangját is a karácsonyi meglepetésen.

Discogömb - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Discogömb

A pop és rockzene kiemelten sikeres időszakából, a nyolcvanas évekből olyan előadók egy-egy számát dolgozták fel mai énekesek és zenekarok, mint például Whitney Houston, Bruce Springsteen, a Cars, a Dire Straits, Madonna, a Bronski Beat, Simply Red, az INXS, a Clash, a Rolling Stones, a Bon Jovi, Chris Isaak, Cyndi Lauper, a Tears For Fears, Michael Jackson, Bryan Adams és a Genesis - közölte a magyarországi forgalmazó, a Magneoton az MTI-vel.

A Sounds of the 80s - Unique covers of classic hits című válogatás a BBC Radio 2 és a Warner Music közös projektje. A 37 szám mindegyike ehhez az összeállításhoz készült, korábban ki nem adott felvételek kerültek a dupla CD-re. Cher If I Could Turn Back Time című 1989-es dalát Christina Perri énekli, a Bangles 1986-os Walk Like An Egyptianjét Caro Emerald, a Tears For Fears Head Over Heelsét (1985) a Millers Daughter duó. Bruce Springsteentől az Atlantic City (1982) szerepel az ifjú brit sztár, Ed Sheeran előadásában, a London Grammar által újragondolt Wicked Game eredeti előadója Chris Isaak volt 1989-ben. A New Order True Faith-ét Sophie Ellis-Bextor értelmezte újra, a már a nyolcvanas években is sikert sikerre halmozó, de ma is a legkeresettebb énekesek között található Kylie Minogue pedig Kim Carnes legendás 1981-es slágerét, a Bette Davis Eyest énekli.

"Mindig is szerettem a Bette Davis Eyest. Ez a dal annak az időszaknak a mérföldköve, amikor kamaszként még Ausztráliában megőrültem a popzenéért. Nagy boldogság, hogy ezt a hihetetlen számot dolgozhattam fel" - idézte a közlemény Kylie Minogue-ot.

Különös, hogy bár a válogatás dalai hatalmas slágerek voltak a nyolcvanas években, közülük mindössze kettő jutott fel a brit lista csúcsára, mindkettő 1984-ben: a Foreigner I Want to Know What Love is című száma, valamint a Wham! Wake Me Up Before You Go-Gója.

Az album Sara Cox műsoráról kapta a címét, amely a BBC Radio 2-n fut. A Radio 2 az Egyesült Királyság legnagyobb rádióállomása, heti több mint 16 millió hallgatóval; a csatornán a feldolgozott dalokat is bemutatták az elmúlt hetekben.

Sophie Ellis Bextor feldolgozása

Így szól James Blunt

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.