2016.03.24. 15:30:35 11256 309

9 házi praktika a mindennapokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyorsan kell eltávolítani egy foltot vagy egy „baleset” nyomait? Íme, a legtipikusabb problémáinkra a a gyors megoldás. Jó, ha van a tarsolyunkban egy-két házi praktika, amikor meggyűlik a bajunk a vörösborral, az izzadásgátlóval, a rágógumival, a gyertyával, a tintával vagy a körömlakkal.

Vörösbor folt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbor folt

1. Fehér csíkok, foltok az izzadásgátlótól

Megint nem sikerült úgy felvenni a felsőt, hogy ne kend el rajta az izzadásgátlót? Fel a fejjel, nem kell rögtön ruhát cserélni. Egyszerűen fogj egy tiszta törölközőt, nedvesítsd be, és töröld le a pólódról. Mivel a törölköző csak nedves volt, ezért nem fogod eláztatni a ruháidat, de a folt az azonnal lejön, a ruhád pedig hamar megszárad.

2. Rágógumiba léptél?

Ha jó alaposan bedörzsölöd ecettel, az meglágyíthatja annyira a rágót, hogy le tudd venni. Ha a ruhába ragad a rágó, akkor tedd a fagyasztóba, vagy egy jégkockával hűtsd le annyira, hogy le tudd venni a megdermedt gumit.

3. Megsérült a faasztal, karcolások vannak rajta

Egy idő után sajnos elkerülhetetlen, hogy a puhább fa bútorok megsérüljenek, és világosabb színű karcnyomok látszódjanak rajtuk. A friss dió azonban meglepő módon segít: ha bedörzsölöd vele a felületet, az olajától kicsit sötétebb lesz a fa a karc helyén, így kevésbé lesz látványos a sérülés.

4. Karcnyomok a cipőn

Állítólag az erős, rózsaszín radír segíthet a bőrön ejtett karcnyomokon. Egy próbát megér, főleg ha a cipőd még szinte új!

5. Tintafolt

Nemcsak a diákokkal és tanárokkal fordulhat elő, hogy a ruhájuk tintafoltos lesz, és semmi nem viszi ki jobban és gyorsabban a kék pacákat, mint a jó öreg alkohol. Egyszerűen fogj egy vattapamacsot, itasd át alkohollal, és tisztítsd ki vele a foltot.

6. Körömlakk folt

Ez igazából teljesen egyértelmű, ha körömlakk ömlik a szőnyegre vagy az asztalra, akkor azt acetonnal távolíthatod el. Azonban arra ügyelj, hogyha fényes, lakkozott felületre megy, akkor lehet újra kell lakkoznod az asztalt, hiszen az aceton nemcsak a körömlakkot fogja eltávolítani.

7. Ha lefolyik a gyertyaviasz az asztalra

Nagyon romantikus, meghitt és relaxáló lehet a gyertyafény, kivéve, amikor a viasz a maga útját járja, és lefolyik az asztalra. Egyszerűbb megvárni míg megszilárdul és úgy leszedni a felületről egy tompa késsel vagy kanállal.

8. Vörösbor foltok

Ha ezt isszuk, akkor bizony fel kell rá készülni, hogy előbb utóbb kilöttyenhet. Hogyan lehet eltávolítani? Próbáld ki az ecetet, vagy a sót. Egy szivacsot itass át 20%-os ecettel és dörzsöld ki az anyagból a borfoltot. Ha nem jártál szerencsével, nedvesítsd be, szórd le vastagon sóval, várj reggelig, és dörzsöld ki hideg vizes ruhával. Mielőtt bármelyik módszerrel kezelnéd, itasd fel a bor, annyira amennyire csak lehet, és minél gyorsabban!

9. Kávéfolt

A kávéfoltot a ruhádon próbáld meg langyos vizes, picit mosószeres (vagy mosogatószeres, ami éppen kéznél van) szivaccsal kimosni, esetleg az alkohol is segíthet.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...