2016.03.24. 15:30:35 11296 309

9 házi praktika a mindennapokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyorsan kell eltávolítani egy foltot vagy egy „baleset” nyomait? Íme, a legtipikusabb problémáinkra a a gyors megoldás. Jó, ha van a tarsolyunkban egy-két házi praktika, amikor meggyűlik a bajunk a vörösborral, az izzadásgátlóval, a rágógumival, a gyertyával, a tintával vagy a körömlakkal.

Vörösbor folt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vörösbor folt

1. Fehér csíkok, foltok az izzadásgátlótól

Megint nem sikerült úgy felvenni a felsőt, hogy ne kend el rajta az izzadásgátlót? Fel a fejjel, nem kell rögtön ruhát cserélni. Egyszerűen fogj egy tiszta törölközőt, nedvesítsd be, és töröld le a pólódról. Mivel a törölköző csak nedves volt, ezért nem fogod eláztatni a ruháidat, de a folt az azonnal lejön, a ruhád pedig hamar megszárad.

2. Rágógumiba léptél?

Ha jó alaposan bedörzsölöd ecettel, az meglágyíthatja annyira a rágót, hogy le tudd venni. Ha a ruhába ragad a rágó, akkor tedd a fagyasztóba, vagy egy jégkockával hűtsd le annyira, hogy le tudd venni a megdermedt gumit.

3. Megsérült a faasztal, karcolások vannak rajta

Egy idő után sajnos elkerülhetetlen, hogy a puhább fa bútorok megsérüljenek, és világosabb színű karcnyomok látszódjanak rajtuk. A friss dió azonban meglepő módon segít: ha bedörzsölöd vele a felületet, az olajától kicsit sötétebb lesz a fa a karc helyén, így kevésbé lesz látványos a sérülés.

4. Karcnyomok a cipőn

Állítólag az erős, rózsaszín radír segíthet a bőrön ejtett karcnyomokon. Egy próbát megér, főleg ha a cipőd még szinte új!

5. Tintafolt

Nemcsak a diákokkal és tanárokkal fordulhat elő, hogy a ruhájuk tintafoltos lesz, és semmi nem viszi ki jobban és gyorsabban a kék pacákat, mint a jó öreg alkohol. Egyszerűen fogj egy vattapamacsot, itasd át alkohollal, és tisztítsd ki vele a foltot.

6. Körömlakk folt

Ez igazából teljesen egyértelmű, ha körömlakk ömlik a szőnyegre vagy az asztalra, akkor azt acetonnal távolíthatod el. Azonban arra ügyelj, hogyha fényes, lakkozott felületre megy, akkor lehet újra kell lakkoznod az asztalt, hiszen az aceton nemcsak a körömlakkot fogja eltávolítani.

7. Ha lefolyik a gyertyaviasz az asztalra

Nagyon romantikus, meghitt és relaxáló lehet a gyertyafény, kivéve, amikor a viasz a maga útját járja, és lefolyik az asztalra. Egyszerűbb megvárni míg megszilárdul és úgy leszedni a felületről egy tompa késsel vagy kanállal.

8. Vörösbor foltok

Ha ezt isszuk, akkor bizony fel kell rá készülni, hogy előbb utóbb kilöttyenhet. Hogyan lehet eltávolítani? Próbáld ki az ecetet, vagy a sót. Egy szivacsot itass át 20%-os ecettel és dörzsöld ki az anyagból a borfoltot. Ha nem jártál szerencsével, nedvesítsd be, szórd le vastagon sóval, várj reggelig, és dörzsöld ki hideg vizes ruhával. Mielőtt bármelyik módszerrel kezelnéd, itasd fel a bor, annyira amennyire csak lehet, és minél gyorsabban!

9. Kávéfolt

A kávéfoltot a ruhádon próbáld meg langyos vizes, picit mosószeres (vagy mosogatószeres, ami éppen kéznél van) szivaccsal kimosni, esetleg az alkohol is segíthet.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?