2015.11.29. 19:18:00 14864 329

7 ok, amiért jó, ha macskád van
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Őszinte leszek: ha választani kell, hogy macska, vagy kutya, én inkább az ebekre szavazok. Megrögzött kutyapártinak tartom magam, ám egy-egy cuki cicás fotó, vagy doromboló szőrgombóc láttán az én szívem is meglágyul. Kíváncsi voltam, miért is lenne jó nekem, ha az ebek helyett egyszer a cicusok mellett tenném le a voksomat.

Édes cica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Édes cica

Megvan az előnye a cicatartásnak is. Íme!

1. A macska nyugalmat hoz az életedbe

A kedves dorombolás vagy a cicus puha szőrének simogatása kutatások szerint is megnyugtat, jó hatással van a vérnyomásra. Ezért néhány apró csínytevés elnézhető ezeknek a huncut macsekoknak!

2. A macska mindig a talpára esik

Ők az állatvilág egyik nagy keljfeljancsijai. Mindegy, honnan, milyen szögből, tuti, hogy mindig a talpukra esnek. (Egyedül a vajas kenyér okozhat számukra némi nehézséget…de megoldják azt is.;-)) Hát már ezért érdemes szeretni őket, nem?

3 .Édesen csodálkozó vagy könyörgő cicaszemek

Hát mégis ki ne emlékezne Shrek Csizmás kandúrjára, aki harciasságát óriási, rimánkodó cicaszemekkel „spékelte” meg, amellyel minden ellenséget levett a lábáról. No, hát ezt a macsekok előszeretettel alkalmazzák, melytől mi, gyarló emberek azonnal elolvadunk.

4. A macskák vidámabbá teszik az életünket

Legyünk őszinték: a macskák mókásak. Nagyon mókásak. Ha akarnak, ha nem, igazán vicces dolgokba tudnak keveredni, amivel aztán nevetést, vidámságot csalnak mindennapjainkba. A kaliforniai Loma Linda Egyetem egy kutatócsoportja is megállapította, hogy egy vidám macsek jó hatással lehet hangulatunkra, csökkenti a kortizol szintet, erősíti az immunrendszert és a szívünket.

5. A macskák lelkünk csodadoktorai

Egy kedves dorombolás, egy vigasztaló miáú és máris feldobják a legszomorúbb perceket is. Kutatások igazolják, hogy a macskák pozitívan befolyásolják a depresszióra hajlamos emberek hangulatát. Gondoskodni valakiről, egy cicáról, tudni, hogy fontosak vagyunk neki, hogy felelősek vagyunk valakiért, sokat javíthat, erősíthet rajtunk lelkileg.

6. A macskák javítanak szívünk egészségén

Azt tudtad, hogy egy 2008-as kutatás szerint a cicatartók között kb.30 %-kal kevesebb a szívinfarktus esélye? Nem meglepő, hogy egy 1 évvel későbbi kísérlet bebizonyította, hogy a macska, illetve inkább tartása erősíti szívünket, vérkeringésünket és segít elkerülni az ilyen fajta megbetegedéseket.

7. A macskák soha nem adják fel

Nem számít, mennyi kudarc éri őket, a macskák mindig újra és újra próbálkoznak, ha valamit el szeretnének érni. Nem adják fel egykönnyen, sőt, talán soha. Szívós kis szőrmókok, az egyszer biztos, akár példát is vehetnénk róluk.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...