2015.07.24. 17:30:10 10162 236

7 hiba, ami miatt nem elég tiszta és rendes a ház
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell tisztaságmániásnak lenned, de az alapvető tisztaságot és rendet bizonyára Te sem veted meg. Néha azonban elkalandozik az ember, és hagyja maga körül eluralkodni a káoszt (velem ez többnyire nyáron esik meg. :)) Néhány rossz szokás eltörlésével azonban Te is a lakására büszke házi asszony lehetsz.

Rendetlen konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendetlen konyha

1. Nem veszed le a cipőd.

A tisztaságmániások egészen biztos, hogy mielőtt bemennek a lakásba leveszik a cipőjüket. A cipő talpa rengeteg baktériumot és koszt bevinne a lakásba, így sok fáradalomtól kímélik meg magukat azok, akik lehúzzák a cipőt, mielőtt belépnének a házba. A lakásban nem mászkálnak mezítláb sem, mert az nyomot hagy, helyette papucsot húznak, amelynek a talpát rendszeresen letakarítják.

2. Nem ágyazol be.

Ha az ágy rendben van, sokkal rendezettebbnek tűnik az egész szoba, akkor is, ha nincsenek letörölgetve a polcok, vagy egy-két dolog nincs a helyén. Reggelente mindössze egy percet vesz igénybe, sőt, akkor is megigazíthatod az ágyat miközben benne fekszel, felkelés előtt. Így végképp nem vesz igénybe extra időt az egyébként is szűkös reggeleken.

3. Nem törlöd le mindennap a mosdókagylót.

Ha fertőtlenítő kendőt tartasz a mosdó alatt, vagy mindig kéznél van egy tiszta rongy illetve szivacs, akkor rendszeresen le tudod törölni a mosdókagylót, így az soha nem lesz poros vagy gusztustalan. A fogkrém miatt sem kell aggódnod, ha lepottyan a fogkeféről.

4. Nem teszed el a ruháidat!

No, ez az ami nekem nem megy mindennap. Ha fáradt vagyok, hajlamos vagyok a fürdőben hagyni a ruháimat, vagy a szobában a földön és a széken. Azt hiszem minden hálószobában van egy szék, ami hétfőtől péntekig valahogy láthatatlanná válik a ruháktól. Ha Te sem szereted ezt a szokásodat, egy kicsit erőltesd meg magad, hogy a szennyes eljusson a szennyestartóig, a még használható ruhadarabok pedig vissza a szekrénybe.

5. Nem tudod, mikor nyisd ki és mikor csukd be az ajtókat.

Naponta legalább egyszer nyiss ki minden ajtót és ablakot, hogy átszellőzzön a lakás. Ez segít megszabadulni a kellemetlen szagoktól, és jó tesz a páratartalomnak is. Viszont, ha a gyerekek szobáját nem sikerült rendbe rakni, mire a vendégek jönnek, csukd be az ajtót. Egy nagyobb lakásban vagy házban lehetetlenség mindenütt egyformán rendet tartani. Fogadd el ezt, és csukd be azt az ajtót egész nyugodtan. :)

6. Nem fogod be a családot.

Egy tisztaságmániás anyukának sem kell naphosszat takarítani, ha esténként befogja a családot. Ez egyébként egy nagyon klassz szokásnak hangzik. Fürdés előtt mindenki pár percet arra szán, hogy végig menjen a lakáson: felakasztják a kabátokat, elteszik a kutya játékait, a gyerekek szétszórt játékait, a kallódó leveleket és újságokat a helyükre teszik, megigazítják a kanapén a párnákat, felszedik a szemetet és az a bizonyos szennyes is a helyére kerül. Ezt feltétlenül be kell vezetnem nekem is!

7. Nem mosogatsz főzés közben

A tisztaságért rajongó emberek főzni is tisztán szeretnek. Azaz, amíg készül az ebéd vagy a vacsora, elmosogatják az edényeket, letörölgetik a pultot és az asztalt, így miután megették az ételt csak a tányérok maradnak. Nem hagynak káoszt maguk után, mindent előkészítenek, ami kell, és rögtön el is teszik, ha már nincs rá szükség.

Az anyósom például így főz, az édesanyám és én viszont kész káoszbrigád vagyunk hozzá képest. Én általában főzök főzés közben. :) Egyszer majd ellesem, hogyan is kell ezt szépen és tisztán megoldani.

Forrás: goodhousekeeping.com | Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.