2015.01.25. 14:34:28 7241 38

7 dolog, amit soha nem kellene az ágyba vinned
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kielégítő éjszakai alvás gyakorlatilag elengedhetetlen, bármivel is foglalkozol másnap. Ha azonban az alábbi 7 dolog közül bármelyik állandó hálótársad, az rossz hatással lehet a jó alvásra, így az egészségügyi – és szellemi - állapotodra is. Ne kockáztass, inkább rúgd ki ezeket (illetve őket) az ágyadból!

Kutya az ágyban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kutya az ágyban

1. A telefonod

Semmilyen elektronikai kütyüt nem kellene az ágyba hordanod, sem a telefonod, sem a laptopod, sem az e-olvasód! Az éjszakai fénynek komoly egészségügyi hatásai lehetnek (úgy mint elhízás, depresszió és álmatlanság), ezenkívül balesetveszélyes is! Egy rossz töltővel rendelkező telefon akár ki is gyulladhat, és akárhányszor hangot hallat, a folyamatos alvást zavarni fogja.

A hálószobában egyébként nem tanácsos televíziót sem nézni elalvás előtt.

2. A háziállatod

Egy 2014-es kutatás szerint a gazdik, akik a kis kedvencükkel alszanak éjszaka legalább egyszer felébrednek. A résztvevők legalább kétharmada bevallotta, hogy nem alszanak jól szőrös kis barátuk mellett.

Van még egy ok, hogy a blökit vagy a cicust kizárd a hálószobádból. Nem egészen higiénikusak. Még akkor sem, ha a tisztaságuk mindennél fontosabb számodra, hiszen a szőrük hullik, apró élősködők rejtőzködhetnek bennük és allergiás reakciót is okozhatnak.

3. Zajos hálótársat

Horkoló partnerHorkoló partner

Persze, a férjedet nem fogod kirúgni a hálóból (vagy egy bizonyos idő után mégis?). A horkolása vagy forgolódása bizony befolyásolhatja az alvásodat. Sok orvos egyetért abban, hogy az intim együttlét után előnyös lehet a különalvás extrém esetekben. Egy kutatás szerint ezt a párok kb. 40%-a már felismerte, és külön alszanak.

4. A gyereked

A gyermekeddel együtt aludni nemcsak kényelmetlen, hanem veszélyes is lehet: magasabb a fulladásveszély és a hirtelen csecsemőhalál szindrómának is nagyobb eséllyel teszed ki őt. Ha idősebb gyermeked alszik veled, akkor mondanunk sem kell semmit, tudod nagyon jól, hogy mennyire kényelmetlen. :)

5. Kaját

Lehet, hogy nagyon kényelmesnek és romantikusnak tűnik az ágyban reggelizni, vacsorázni vagy ebédelni, de a lehullott morzsák csak odacsalogatják a bogarakat, csótányokat... Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy nem túl higiénikus szokás. Az étel maradjon ott, ahova való, a konyhában.

6. Táskát, ruhát

Hazamész és rögtön ledobod a cuccodat az ágyra, táskát és piszkos ruhákat... Rosszul teszed. Egy brit kutatás szerint a táskánk az egyik legkoszosabb tulajdonunk, még a Wc-ülőkénél is több baci lehet rajta. Ha belegondolsz, ebben lehet valami, hiszen a táskád mindenhova veled megy, és akár a földre is kerülhet. Szóval semmiképpen ne tedd az ágyba, és ha lehet törölgesd át fertőtlenítő kendővel néha napján.

Ezenkívül a piszkos ruháidat se az ágyra dobd le első körben, és ne feküdj ruhástul az ágyba.

7. Könyvet

Még egy látszólag ártalmatlan könyv is befolyásolhatja az alvás ritmusát. Bármilyen figyelmet igénylő tevékenység lefekvés előtt rossz alváshoz vezethet, legyen az televíziózás, olvasás vagy rejtvényfejtés. Lefekvés előtt kb. fél órával már ne csináljunk semmi olyat, ami koncentrációt igényel, és jól fogunk aludni.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...