2015.05.16. 14:30:36 9285 247

7 apróság, ami miatt kudarcba fulladt az idei diétád
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Salátát eszel párolt brokkolival, sovány csirkehúst „alig ízűen” elkészítve, nassolás gyanánt csakis az alma jöhet szóba, a kedvenc cukrászdádnak már a címét is elfelejtetted, ám a mérleg nyelve alig mozdul lefelé. Szörnyű, hogy hiába a sok áldozat, a kilók száma nem csökken. De mi lehet az oka?

Sikertelen diéta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sikertelen diéta

Nem is hinnéd, milyen apróságokon múlhat a diétád sikere. És ha ebből a sok apróságból csak néhány nem stimmel, máris megvan a baj.

1. Valaki más kedvéért akarsz lefogyni

Az áhított alak elérése nem azért van, hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy egészségesebb legyél, vagyis nem magad, hanem valaki, álmaid férfija vagy nője miatt? Akkor ne számíts nagy sikerre. A saját szemeddel akard magadat fittebbnek, karcsúbbnak látni, ne máséval!

2. Nem nézted a naptárt

Mielőtt belevágtál a diétádba, nem vetted számításba a közelgő ünnepeket, születésnapokat? Természetesen ne iktasd ki az életedből a családi, baráti összejöveteleket, de jobb kinézni a diéta kezdetéhez egy olyan időszakot, ami kicsit nyugisabb ilyen szempontból.

3. Bebeszéled magadnak, hogy lefogyni nem nagy dolog

Pedig sok áldozattal jár. Kimozdulsz az addig megszokott életedből, lemondasz a kedvenc ételeidről, szánsz időt a mozgásra. Jutalmazd meg magad egy új ruhával, esetleg egy szuper kényeztető wellness programmal.

4. Azt hitted, ez csak a Te harcod

Persze, a diéta sikere elsősorban rajtad múlik, de a környezeted is segíthet a sikerben. Készülj fel, hogy lesznek, akik majd furcsán néznek rád, nem értik, miért kell ez Neked. Úgyhogy nem árt, ha felvértezed magad válaszokkal olyan kérdésekkel szemben, mint: „De miért akarsz lefogyni?” Egy idő után megunják a kérdezősködést, nyugalom! Azért ha sikerül támogatókat szerezni, az sokat segíthet.

5. Azt eszed, amit egyébként soha

A diétás, vagyis inkább az „életmódváltós” menüdet érdemes olyan ételekből összeállítanod, ami már a fogyókúra előtt sem volt ismeretlen számodra, és a keményebb diéta után is szívesen fogyasztod majd őket.

6. Nem készültél fel

Azt tudod, hogy ha fogyni akarsz, csökkentened kell a bevitt kalóriát. De hogy ezt hogy éred el, hogy közben egészséges is maradj, milyen ételeket fogyassz, vagy mit kerülj el, lehetőleg örökre, melyik mozgásforma a neked való, arról már keveset tudsz. Nézz utána ezeknek is, hogy csak zsírt veszíts, de a szervezeted vitamin és ásványianyag szintje ne csökkenjen.

7. Nem tápláltad a lelkedet és a szellemedet

Ha már a testednek le kell mondani a finomságokról, tápláld az elméd: „falj fel” egy jó könyvet, desszert gyanánt pedig jöhet a keresztrejtvény, vagy egy jó film.

Forrás: news.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...