2015.07.07. 13:46:51 11250 141

6 tipp a tökéletes szőrtelenítésért, borotvával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha előkerül a borotva, mert azért még mindig az a leggyorsabb szőrtelenítési eszköz, és nyáron jöhetnek olyan vészhelyzetek, amikor borotválnunk KELL. Ha így teszünk, legalább csináljuk tökéletesen. Íme 6 tipp, hogy a lehető legprecízebben végezhesd el a borotválást.

Női borotva - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női borotva

1. Tisztítsd a borotvát babaolajjal!

Ha így teszel tovább fog tartani a penge, és sokkal kíméletesebb, mint a víz.

2. Használj babaolajat a borotváláshoz is!

Babaolajat vagy kókuszolajat is használhatsz a borotválkozáshoz. Sokkal simábban fog siklani a penge a bőrödön, és ez a két szer hidratálja is a bőröd.

3. Cseréld gyakrabban a pengét!

Az eldobható borotvának nem véletlenül eldobható borotva a neve... 1-2 használat és végük. A jobb pengéket is cserélni kell maximum 10 használat után.

4. Használj férfi borotvát a bikinivonalhoz!

Nem úgy értük, hogy a férjed borotváját, hanem úgy, hogy férfiak részére kialakított borotvát. Mivel ezek erősebb szőrszálakra és jobb vonalkövetésre lettek fejlesztve, ezért sokkal könnyebb lesz velük a dolgod.

5. A zuhanyzás végén borotválkozz!

Akkor kell borotválkozni, amikor az elhalt hámsejteket már eltávolítottad, a bőröd és szőrszálaid is felpuhultak, ergo a zuhanyzás vagy a fürdés végén.

6. Nem mindegy az irány!

Ha érzékeny a bőröd, először a szőrszálak növekedési irányának megfelelő irányba húzd végig a borotvát, majd a második alkalommal ellentétesen. Ezzel a módszerrel sokkal precízebben és kímélőbben szabadulhatsz meg a nem kívánt szőrszálaktól!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...