2015.11.13. 18:38:16 12636 243

6 praktikus tipp az ágyneműs szekrényhez!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ágyneműk és a törölközők általában egy helyen vannak, legalábbis nálunk. A különböző méretű dolgokat viszont soha nem egyszerű együtt tárolni, így néha több időt igényel a rendszerezés, a hajtogatás, és természetesen soha nem elég a hely. Tippek, hogy könnyedén átlendülj ezeken a problémákon!

1. Törölköző tartó a szekrényajtóra!

Hogy a helyet még jobban kihasználd, helyezz törölközőtartókat a szekrényajtó belsejére (ha engedi ezt a szekrény mérete). Erre mindig odakészítheted a tartalék törölközőket. Amikor a használatban lévő a mosógépbe kerül, mindenki tudja, hogy hol keresse a frissen mosottat, és nem kel feltúrni érte a szekrényt.

2. A tároláshoz használj áttetsző dobozokat!

A címkézés is jó ötlet, de még inkább átlátható lesz, hogy mi hol van, ha áttetsző a doboz. Az éppen használaton kívüli dolgokat, vagy a tartalék zsebkendőket, kis törölközőket stb. ilyen dobozokban gyerekjáték lesz rendszerezni.

3. Hajtogass a polc méretéhez!

Ha nem olyan mély a szekrény, akkor inkább keskenyre hajtogasd az ágyneműket és a törölközőket. Ha szélesek a polcok, akkor hosszúkásra, de akkor se legyen túl nagy az alapterületük. Ha a polc méretéhez igazodnak a ruhaneműk, sokkal rendezettebbnek tűnik a szekrény, és praktikusabban kezelhető a stóc.

4. Tekerheted is a törölközőket!

Ágyneműs szekrény  | goodhousekeeping.comÁgyneműs szekrény | goodhousekeeping.com

A törölközőket akár fel is tekerhetjük és egy fém, irodai irattartóval egy síkban tarthatjuk őket, de ez sem feltétlenül szükséges hozzá. Igazán jól jön ez a praktika a gyerekek törölközőinél, vagy ha agglegény vagy. ;)

5. Oszd be a teret!

Ágyneműs szekrény  | goodhousekeeping.comÁgyneműs szekrény | goodhousekeeping.com

Ha minden csak egymás hegyén-hátán van, lehet, hogy több elválasztó elemre van szükséged. Ez jöhet dobozok vagy rácsok formájában, ezekkel könnyűszerrel személyre szabhatod a szekrényedet!

6. Végezetül: szelektálj!

Ne felejts el szortírozni, lomtalanítani, ha túl sok dolog van a szekrényben, azt nehéz rendezetten tartani. A régi, majdnem lyukas lepedők jók lehetnek még portörlésre vagy a férjednek a garázsban. Vágd őket konyharuha méretűre, és tedd a takarítós szekrénybe vagy polcra.

Cikkajánló: Hogyan hajtogassuk össze a gumis lepedőt?

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.