2015.07.24. 12:08:32 12182 213

6 nyári szendvics recept „Ma nem főzök!”-napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de nekem pár napja már elegem van a konyhából. Elviselhetetlenül meleg van, és nincs az a pénz, amiért bekapcsolnám a sütőt. Ilyenkor úgy sem esik jól a meleg étel, jöhetnek a jobbnál jobb szendvicsek. Hogy ne unjon rá a család, összegyűjtöttünk egy-két tuti receptet!

Grill csirkés szendvics - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grill csirkés szendvics

Pár perces serpenyő használatra azért lehet, hogy szükséged lesz, hogy tartalmasabb legyen a szendvics, de a bacon és a csirkemell pirítása nem tart sokáig, úgyhogy vágjunk is bele!

Szőtt baconos-salátás szendvics

Mindig tanulhatunk új trükköt a konyhában. A bacon szőttes elrendezése a szendvicsben, például egy kiváló tipp. Megpirítod a bacon szeleteket, majd úgy helyezed el a kenyérben, mintha szőnél, tehát egymás alá és fölé fűzöd őket. Gusztusos és praktikus. Ha ez megvan már csak egy majonéz és salátalevél hiányzik. Nyami.

Sárgadinnyés sonkás wrap

Felkockázol egy kis sárgadinnyét, sajtot, uborkát, majd pármai sonkával kibélelsz egy tortilla tekercset, beleszórod az íncsiklandó kockákat, meglocsolod egy kis olívaolajjal, megszórod tarka borssal és feltekered. Isteni nyári finomság és percek alatt kész van!

Mediterrán szendvics

Ezt a szendvicset hidegen és melegen is elkészítheted. Fogj egy bagettet, vágd ketté, ha melegen szeretnéd, akkor pirítsd meg mindkét oldalát egy serpenyőben, ha hidegen, akkor erre nincs szükség. Kend meg zöld pestóval az egyik oldalt, csepegtess olívaolajat a másikra. A pestós oldalra fektess mozzarella szeleteket, majd paradicsom karikákat, végül egy-két bazsalikom levelet, majd borítsd rá az olívaolajas bagettet.

Club szendvics

Ehhez sok sonkára, sajtra, majonézre, tojásra és zöldségekre lesz szükséged. A legjobb, ha egy szélesebb sajtos bagettben képzeled el a szendvicset. Főzd keményre a tojást, szeleteld fel. Vajazd meg ízlés szerint a bagettet, helyezd el benne a sonkákat félbe hajtva. Utána jöhet rá a sajt (bármilyen sajt jó, camembert-rel is isteni), a tojás, végül a zöldségek (ez lehet csak saláta, de paradicsom és paprika, vagy akár retek, hagyma, uborka, ami otthon van). Végül kend be majonézzel a bagett másik oldalát és már mehet is a szendvicsre.

Tonhalas szendvics

Főzz keményre egy tojást, majd vágd szeletekre. Tégy egy félbe vágott zsemle egyik oldalára tonhalat (konzerv), helyezd el rá a tojásszeleteket, majd jöhet egy-két paradicsomkarika és olívabogyó, majd a zsemle másik oldala.

Tojásos-baconos

Ez a kedvencem, bár ehhez hosszabb időre a serpenyőhöz leszel láncolva, de így is mindössze 10 percre kell számítanod. Megpirítod a baconszeleteket és sütsz egy-két majdnem teljesen szilárd sárgájára sült tojást. Félbe vágsz egy friss zsemlét, elhelyezed benne a tojást, rá a bacont, majd salátaleveleket, végül pedig pár csepp majonéz. (Tényleg nem sok.) Isteni és laktató!

Grill csirkés szendvics

Ha megmaradt egy kis grillcsirke a kerti partiról, ne dobd ki! Jó lesz szendvicsbe! Turbózd fel különböző zöldségekkel és csípős majonézzel egy friss bagett között.

Jó étvágyat!

Szerző: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...