2016.05.09. 14:30:00 15544 334

6 étel, amivel csalhatsz a fogyókúra alatt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már mindenki kívülről fújja, hogy mindjárt itt a bikiniszezon, és vigyázni kell az alakunkra, sőt, bizonyára nem egy ember fogott fogyókúrába az álomnyaralás vagy álomesküvő miatt. Nekik most rendesen oda kell tenniük magukat, ha kilókban mérhető eredményt szeretnének. De vannak napok, amikor kicsit nehezebben megy… Ilyenkor ezekkel az ételekkel csalhatsz egy kicsit.

Popcorn - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Popcorn

1. Pattogatott kukorica

De nem ám a mikrós fajta, hanem az igazi! Emlékszem a nagyi gyakran pattogtatott nekünk kukoricát a kis lábosban, és milyen örömmel eszegettük. Már attól jó kedvünk lett, ahogy hallgattuk a kukoricák vidám pattogását. Csak egy kis tengeri sóval ízesítsd! 3 csészényi mindössze 150 kalóriát tartalmaz, ami igazán csekély, ahhoz képest, hogy mennyit ehetsz belőle.

2. Étcsoki (vagy kevésbé ét…)

A csokoládé egészségünkre és lelki világunkra gyakorolt pozitív hatásáról már tudományos kutatások egész garmadája áll a rendelkezésünkre. A fogyókúra alatt sem szeretnénk lemondani a jótékony és finom desszertről, és nem is kell. Maximum 150 kalóriányi adagot vegyél magadhoz a kedvenc csokoládédból. Az sem baj, ha te nem az étcsokira szavazol, amíg tartod ezt a kalóriamennyiséget, de azért természetesen a legtöbb pozitív hatással a 70%-nál magasabb kakaó tartalmú csokik bírnak.

Eper fagyiEper fagyi

3. Gyümölcs fagylalt

A jégkrémekhez és krémes fagyikhoz képest akár 30%-kal kevesebb kalóriát tartalmazhat. Egy finom gyümölcsös fagylalt ideális uzsonna lehet, maximum két gombóccal egyél belőle, és ne édes tölcsérben! (Bűnözünk, csalunk a fogyókúrában, de szabotálni azért nem akarjuk! ;))

4. Pizza

A fogyókúra alatt is ehetsz pizzát, ha teljes kiőrlésű vagy legalábbis extra vékony tésztával és zöldségekkel kéred. A paradicsom szósz elengedhetetlen, és a sajtról sem kell lemondanod. Pusztán a húsokat, kolbászokat és felvágottakat hagyd ki. Válaszd a zöldséges verziókat, és egy tál salátát is fogyassz mellé!

5. Saját készítésű zöldség chips

Bármilyen zöldségből készíthetsz magadnak finom és egészséges ropogtatni valót. Lehet zeller, cékla, karalábé, burgonya, sütőtök az alap. Egyszerűen csak vágd hajszálvékony szeletekre egy reszelő segítségével, majd helyezz sütőpapírt egy tepsibe, szórd rá a zöldségeket, keverd össze egy kis sóval, frissen őrölt borssal és olívaolajjal, majd süsd 50 percig 140 fokon.

PisztáciaPisztácia

6. Pisztácia, földi mogyoró vagy tökmag

Mivel ezekről le kell fejteni a héjat, mielőtt megeszed, ezért valószínűleg kevesebbet fogsz belőle enni, mint egy sima sós mogyoróból. Azért arra figyelj, hogy egy maroknyinál többet ne fogyassz, és ne csinálj belőle rendszert.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.