2015.09.18. 19:20:44 8650 291

6 dolog, amit a profi kertrendezők megtesznek a tél előtt
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az udvar karbantartása a napsütéses órák csökkenésével sem áll meg, a feladatok mennyisége nem csökken. Profi kertrendezők szedték össze a tennivalókat, amiket szeptemberben és októberben megtehetünk, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal is pompázatos kertünk legyen.

Őszi kert - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi kert

1. Levágják a füvet

A füvet egészen addig érdemes nyírni, amíg azt nem látod, hogy már nem nő tovább. Akkor is nyírni kell, amikor hideg van. Erre azért van szükség mert a hosszabb szálak beárnyékolják a rövidebbeket, és azok nem kapnak elég fényt. A túl hosszú fűben a hó alatt gyakran képződhet penész is. A füvet egész évben kb. 3 cm körül érdemes tartani, így elég felületen érheti napfény.

2. Tesztelik a talajt

Ilyenkor érdemes a talaj pH értékét és tápanyag-ellátottságát megvizsgáltatni, hogy el tudjuk dönteni milyen anyagokra van szüksége, hogy szépen fejlődjön a fű. Ez pénzbe kerülhet, de nem túl sokba, és megéri, hiszen a szép udvar kialakításában a talaj nagyon is fontos szerepet játszik.

3. Elvetik a fűmagot

Amint megvan a talaj vizsgálata és a hiányosságokat kijavítottuk, vessünk fűmagot oda, ahol nyáron kiégett vagy megritkult a gyep, így jövő tavasszal már csodás, összefüggő fűtakaró köszönt majd minket, és nyoma sem lesz a nyári kopárságnak.

4. Kijavítják a járda és a kocsibejáró hiányosságait

Az udvar összképéhez ezek is hozzátartoznak. Ha repedést látsz, aszfalttal, vagy betonnal, vagy a térkő kicserélésével javítsd ki, mert télen a kis repedésből nagy kátyú lehet. Ha víz kerül a repedésekbe és befagy, még nagyobb lehet a kár.

5. Megöntözik az örökzöldeket

Ha esős az ősz, akkor ez nem szükséges, de ha kevés eső volt, akkor szeptemberben és októberben hetente kétszer egy-két órán keresztül locsoljuk meg az örökzöldeket is, hogy megvédjük a téli kiszáradástól.

6. Metszenek

Egyes növényeket, fákat azért kell megmetszeni ilyenkor, hogy télen ne váljanak balesetveszélyessé, másokat azért, hogy a méretüket és a kinézetüket kordában tarthassuk tavaszig. A hortenziát, az orgonát és a bangitát viszont ne metszd meg, mert a tavaszi virágzás kétségesség válhat.

7. Terveznek

Megtervezik az új növények helyét, és amit lehet el is ültetnek. A leandereket, kínai rózsákat, kaktuszokat és a többi növényt, ami nem bírja a hideget, meleg helyre helyezik.

Forrás: goodhousekeeping.com/home/gardening/a34337/fall-yard-chores-landscaping

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...