2015.10.07. 14:30:27 12478 311

6 dolog, amit a fürdőben tartasz, pedig nem lenne szabad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hatból három dolog nálunk is előfordult a fürdőszobában. Eddig! Praktikus tippek, ha nem akarod idő előtt kidobni a drága holmijaidat, amiket eddig a lakás legnyirkosabb helyén tároltál...

Fürdőszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fürdőszoba

1. Smink cuccok

Igen, praktikusnak hangzik a fürdőszobában tárolni a festékeket, hiszen ott a tükör és a megvilágítás is adott. Ám ezeket száraz, hűvös vagy szoba-hőmérsékletű helyen kell tartani, hogy megőrizzék minőségüket. A fürdőben pedig folyamatosan változik a hőmérséklet... A megoldás? Egy fésülködő asztal a hálóban vagy a gardróbban – minden nő álma. ;)

2. Gyógyszerek

Az amerikai filmekben látható gyógyszeres szekrénykék nem éppen praktikusak, te ne így tárold a drága pirulákat. A gyógyszereket száraz, hűvös helyen kell tárolni. A fürdőszoba viszont ennek éppen az ellenkezője! A hőmérséklet ingadozik, a pára tartalom pedig magas, éppen ezért a gyógyszereket inkább a szobában tárold.

3. Borotva, amit nem használsz

A nedvességtől és a párától, ami a fürdőszobában keletkezik a borotvák akár be is rozsdásodhatnak, így használhatatlanná válhatnak. A tartalékokat inkább egy száraz szobában tárold, a használatban lévőt pedig minden borotválkozás után szárítsd ki, így hosszabb ideig szolgálhat. Ha mindenképpen a fürdőben szeretnéd tartani, tedd őket egy lezárható zacskóba, így távol tarthatod a nedvességet.

4. Ékszerek

Velem is előfordult már, hogy a fürdőszobában vettem le az ékszereimet, de a legjobb, ha ebből nem csinálunk rendszert, és nem felejtjük ott őket, legfőképpen pedig nem tároljuk ott a kedvenc nyakláncainkat és fülbevalóinkat. Hogy miért? A magas páratartalom felgyorsítja az oxidációt, és az ékszerek – főleg az ezüst – elszíneződhetnek.

5. Körömlakk

Ha szeretnéd, hogy a kedvenc színeidet akár két évig is használhasd, akkor ne tartsd őket a fürdőszobában, ahol a hőmérséklet folyamatosan változik. Tedd őket inkább egy dobozba, és ezt helyezd el a hálószobában vagy a nappaliban, ahol folyamatosan szobahőmérsékleten lehetnek. Nem, nem kell hűtőszekrénybe tenni a lakkokat!

6. Törölköző

Igen, a törölközőt a fürdőszobában használod, de ez nem azt jelenti, hogy itt is kell tárolnod a használaton kívüli törcsiket. A fürdőszoba gyakran nyirkos, magas a páratartalom, ami kedvez a penész kialakulásának. Ha nem szeretnél dohos törölközőben szárítkozni, akkor ne itt tárold a őket. Ezenkívül használat után a törölközőt mindig terítsd ki, ne lógatva szárítsd, s kb. 3 használat után mosd ki.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.