2015.09.09. 15:48:15 9334 250

6 dolog, amire nem kéne használni a hitelkártyád
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hitelkártya és a folyószámlahitel némi biztonságérzetet adhat, sőt, a bank még ajándékokkal is viszonozhatja a használatát, de ez nem azt jelenti, hogy ez a legjobb fizetési eszköz a kezedben. Főleg, ha nem kezeled jól az adósságokat. Emlékezz arra, hogy a hitel nem ajándék, az árát meg kell fizetni!

Hitelkártyák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hitelkártyák

1. A csekkek befizetésére

Ha a hitelkártyádról fedezed a csekkeket, és nem töltöd vissza a keretet, akkor az egyébként is drága közüzemi díjak még drágábbak lesznek a kamat miatt.

2. Diákhitel (és minden fajta hitel)

Hitelt hitelkártyáról fizetni? Akárcsak a csekkek esetében: ezzel a húzással csak még drágább lesz a törlesztőrészleted.

3. Vásárolgatás

Csak úgy vásárolgatnál, mert úgy érzed, hogy szükséged van valami új dologra, hogy kicsit felvidítsd magad. Hát igen, lehet, hogy jó lenne. No de hitelkártyával??? Az adósságspirálnak így soha nem lesz vége.

4. Egy este a haverokkal.

Egy-két sör és teljesen elveszítheted a kontrollt, a legjobb, ha az ilyen estéken a hitelkártya otthon marad.

5. Akciós termékek

Attól félsz, hogy lemaradsz az akcióról, ha most azonnal nem vásárolsz meg valamit... Várj egy napot, és gondold át, valóban szükséged van-e arra a dologra. 10-ből 9 alakalommal a válasz az lesz, hogy nincs... Azzal nem spórolsz, ha valami olyanra költesz, amire nincs is szükséged. Pláne hitelkártyáról...

6. Online vásárlás

Először is a fent említett impulzív vásárlást próbáld meg elkerülni az interneten is. Ezenkívül, ha a fizető oldal url-jében nem látod a „https” biztonságos kapcsolatra utaló URI-sémát, azonnal hagyd ott a webshopot, mert nagy valószínűséggel át akarnak verni.

Forrás: dailyfinance.com cikke alapján írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...