2015.02.20. 11:45:25 7465 181

5 trükk, hogy fiatalabbnak tűnjön a nyakad
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem is gondolnád, de a nyakad több mindent elárulhat a korodról, mint az arcod, mivel sajnos a bőr ott gyorsabban veszíti el a rugalmasságát. Azonkívül, hogy sok vizet iszol, sportolsz és naptejet is használsz, amikor szükséges, van még egy-két trükk, amit bevethetsz a sima nyak érdekében!

Nyakmasszázs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyakmasszázs

1. Radírozz!

Használj bőrradírt hetente egyszer vagy kétszer! Ennek segítségével, megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, és javíthatod a bőröd állapotát, megelőzheted a pattanásokat. A radírozás lehetővé teszi, hogy a bőröd könnyebben hasznosítsa a testápolókat, hidratálókat. Vigyázz azonban, mert a túl gyakori radírozás száríthatja a bőrt!

Házilag is készíthetsz bőrradírt>>

2. Hidratálj és védekezz a nap ellen!

A hidratálókrémeket egészen a mellkasodig használd, ha napra mész, akkor mindenképpen legalább 15-ös védőfaktorral rendelkező krémet válassz. Ezt akkor is tartsd be, ha nem napozni mész, hanem csak sétálni a városban. A nap jobban károsítja a vékony bőrszöveteket, és a nyakad pontosan ilyen.

3. Figyelj a testtartásra!

Ha mindig lefelé nézel – például a mobiltelefonodra vagy a monitorra –, az előbb utóbb meg fog látszani a nyakadon is. Kis vonalak alakulnak ki, amelyekből aztán ráncok lesznek, ráadásul könnyen megfájdulhat a felső háti szakasz, a váll és a nyak is.

4. Aludj a hátadon!

Nem kecsegtet semmi jóval, ha csak az egyik oldaladon szeretsz aludni. Fordulj inkább a hátadra, ez segít megelőzni a ráncok kialakulását az arcon, a nyakon és a mellkason, ráadásul a melled feszességét is hosszabb ideig megőrizheted.

5. Masszíroztass!

Legalább egy hátmasszázsra nevezz be pár hetente, ez érinteni fogja a nyakadat is. Serkenti a vérkeringést és feszesítheted vele a bőrt.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...