2015.05.14. 18:45:00 9620 238

5 tipp a konyha takarékos és fájdalommentes felújításához
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyhával időről időre meg tud gyűlni a bajunk. No, nemcsak azért mert robotolni kell, főzni, mosogatni, sikálni, törölgetni és pakolni, hanem azért is, mert hamar elavulnak és tönkremennek a dolgok, és sok kis apróság nehezítheti meg a háziasszony életét, amire a berendezések kiválasztásánál és a rendszerezésnél nem is gondolt.

Konyhapult - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhapult

Nincs elég pakolós hely

Ez főleg azoknak szokott problémát okozni, akiknek nincsen spájzuk. Ha nincs elég szekrény, vagy polc és már a pult nagy részét is elfoglaltad, akkor vegyél egy olyan kis szekrényt vagy rácsos polcot, amit az asztal alá be tudsz tenni, és máris nyertél még egy kis tároló felületet.

Még akkor is kupisnak tűnik, amikor elvileg rend van?

Rendezettebbnek fog tűnni a konyhád, ha a fakanalakat egy jópofa fakanál tartóba teszed, a mézet, a szörpöt és az egyéb szirupokat, édesítőket, cukrokat, amiket nap mint nap használsz egy tálcán helyezed el a pulton. A csinosabb tálcákat felállítva és a csempének támasztva szintén tárolhatod a konyhapulton. Ezek helyére, a szekrénybe bepakolhatod a konyhai robotokat és az olyan kisebb dolgokat, amiktől rendetlennek tűnt a konyhapult. A szép tálakba nyugodtan pakolhatsz gyümölcsöt vagy kenyeret, ez akár az asztal közepén is jól mutat majd.

Mindig sötét van a főzéshez és a mosogatáshoz?

Egy LED sor a konyha szekrény aljára és máris világos lesz a pult és a mosogató. A férjem már hónapok óta ígérgeti nekem is ennek a beszerzését, tájékoztatlak majd titeket az eredményről! Más módszerrel is megoldhatod a sötétség kérdését, légy kreatív, amikor a konyha megvilágítása kerül a teendőid listájának első helyére. Az legyen az elsődleges szempont, hogy a konyhapult, a mosogató és a gáztűzhely elegendő fényt kapjon.

Miért ne lehetne tükör a konyhában? Ez is segít a fényszórásban.

Kicsit kopott a konyhaszekrény?

Egy új konyhabútor megvásárlása és beszerelése alsó hangon 300.000 Ft. Ha nincs ennyi pénzed, és igazából szerkezetileg a bútorral sincs baj, akkor maradnak a régi-új trükkök. Mint például egy öntapadós fólia. Gyakorlatilag nincs olyan szín, minta vagy anyag, aminek ne találnád meg a párját az öntapadós tapéták között. Ezek ma már könnyebben kezelhetőek, így bátran neki láthatsz a konyhabútor felújításának. Utána már csak új fogantyúk kellenek a fiókokra, a szekrényajtókra, és máris szívesebben jársz a konyhába.

Divatja múlt a stílus?

Modern hatást érhetsz el azzal is, ha lecseréled a csapot, és egy két régebbi konyhai berendezést, mint például a mikro, a vízforraló vagy a kenyérpirító.

Öltöztesd új ruhába az ablakot is! Egy függöny néha teljesen új arculatot tud adni a térnek, és nem feltétlenül kell drága függönyt választanod. A konyhába ráadásul nem kell sem túl hosszú, sem túl széles anyag általában, így ez egy takarékos módja lehet a főző kuckód új köntösbe bújtatásának.

Forrás: womansday.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...