2016.06.09. 14:55:00 15567 235

5 természetes tipp a narancsbőr ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valljuk be, van kedvesebb témánk is, mint a cellulitisz, de azzal is tisztában vagyunk, hogy a nők többségét érinti a problémakör. Sokféle kencét és kütyüt kipróbál az ember, hogy eltüntesse a kis gödröcskéket a combról, fenékről vagy hasról, de sajnos a legtöbb hasztalan. Nem mondjuk, hogy tudjuk a tuti trükköt, ami mindenki számára beválik, de kitartással sokaknak segíthetnek a következő narancsbőr elleni tippek!

Narancsbőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Narancsbőr

Jó, ha a kezelés előtt megbarátkozol a testeddel, és a következő módszereket az iránta érzett tiszteletből és szeretetből végzed el, nem pedig gyűlöletből. Tiszteld a testedet azért, amit nap mint nap tesz érted, és szeresd magad elvárások nélkül. Persze ez nem azt jelenti, hogy hátra dőlünk, hanem azt, hogy megadjuk a testünknek a szükséges ápolást és foglalkozást, jelentsen ez sportot, krémeket vagy étrend változtatást. Mert ezt a törődést tényleg megérdemli. No, lássuk a tippeket!

1. Cellulitisz elleni étrend

Az egész az életmóddal kezdődik, de önmagában nem fog segíteni, tehát egy összetett támadásra kell készülni a narancsbőr ellen, amelyből az étrend sem maradhat ki. A cellulitisz elleni étrendnek az alapja a sok friss zöldség és gyümölcs, amit fokozatosan vezetünk be az étrendünkbe. Erre a nyári időszak kitűnő, hiszen ilyenkor tényleg rengeteg friss finomság elérhető. Minden étkezés mellé egyél zöldséget, az étkezések között pedig gyümölcsöt. A feldolgozott húsokat – felvágottak, májkrémek, virsli stb. -, péksüteményeket, cukros üdítőket, a csokit egy időre felejtsd el. Gyümölcsök közül inkább a kevésbé cukros fajtát válaszd, mint például az eper, őszibarack vagy a görögdinnye. Smoothie-kat is készíthetsz.

Cikkajánló: Így lesz az egyszerű tízóraiból vitaminpótló főétkezés

2. Hidratálj belülről is a makacs narancsbőr ellen!

A víz elengedhetetlen folyadék a szervezet számára, és a hogy áttérsz a tiszta étkezésre még fontosabb lesz. Ilyenkor nyáron szerencsére kívánjuk is a folyadékot, de ügyeljünk rá, hogy ennek nagy része tiszta víz formájában kerüljön a szervezetbe. A gyógyteák, a zöld tea és a saját készítésű, frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek szintén jó választás! A citromos víz is jó választás. A sok folyadékkal belülről segítünk a bőr hidratálásában, így az feszesebb lesz, lassíthatjuk az öregedését, a ráncok megjelenését, segíthetjük a méreganyagok távozását, ezáltal a cellulitisz csökkenéséhez is hozzájárulhat.

3. Sózz mással!

Sóra szükségünk van, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyet használunk. A himalájai só vagy a kelta tengeri só kevésbé savasítja a szervezetet, plusz ásványi anyagokat jelent és nem dehidratál az asztali sóval szemben…

4. Masszázs és sport – cellulitisz ellen!

Ez egy nagyon fontos dolog, nemcsak belülről, de kívülről is meg kell támogatni a bőrünket ahhoz, hogy a narancsbőr ellen hatékonyan fellépjünk. A rendszeres narancsbőr elleni masszázs nemcsak jól fog esni, de elengedhetetlen a méreganyagok kiürítéséhez. Ezenkívül szerezz be egy puha fürdőkefét, amivel a zuhany alatt, körkörös mozdulatokkal frissítheted fel a bőrödet. Ugyanakkor mindez nem fog érni semmit, ha nem izzasztod le magad egy jó kis aerobik, deepwork, alakformáló stb. órán! A mozgás egyértelműen felturbózhatja a dolgokat, és utána nagyszerűen fogod érezni magad: „Ma tényleg tettem magamért valamit!” – ez járjon a fejedben, és menni fog ez is.

5. Ápold magad finom olajokkal!

A kókuszolaj, az olívaolaj és az egyéb testvajak, olajak mind természetes módon táplálják a bőr, anélkül, hogy káros kiegészítőket tartalmaznának, mint a legtöbb boltban kapható krém, ráadásul a hatóanyag tartalmuk is nagyobb. Összességében még olcsóbbak is, mint a csodakrémek, szóval megéri kipróbálni őket. A külső hidratálás is nagyon fontos a bőrnek, hiszen ezekkel a környezeti hatásoktól is megvédheted.

Végezetül a legfontosabb tanács, hogy tényleg megszabadulj a narancsbőrtől:

A tippjeink közül önmagában egyik sem ér semmit, ezt az 5 lépést be kell tartani ahhoz, hogy eredményt érj el, és a cellulitisz nem fog egyik napról a másikra eltűnni. Hosszú, lehet, hogy hónapokig tartó folyamat lesz – ez egyénenként változó - , szóval a kitartás és a hit nagyon fontos, valamint az, hogyha egyszer belevágtunk, akkor soha ne hagyjuk abba, mert így megelőzhetjük a későbbiek során is a narancsbőr eldurvulását. A kezdetekhez a fokozatosságot ajánljuk, mind az étkezést, mind a sportot illetően.

Forrás: mindbodygreen.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...